Divendres 19 juliol 2024

Divendres 19 juliol 2024

Compartir

Base de dades Directives i Conselleres

 

 

 

 

La primera setmana de març es presenta oficialment la plataforma virtual de dones directives i conselleres adreçada a les empreses, que permet oferir candidates amb el perfil requerit, i posar-les en valúa.

 

Aquesta plataforma ha estat promoguda per l’Observatori Dona, Empresa i Economia com a resultat pràctic de l’estudi sobre el “perfil de conselleres d’empresa”, que es va presentar el passat 4 de juny de 2013. Abans però, l’última setmana de febrer hi haurà un seminari –taller per a les dones interessades (*)

 

 

El fruit col.lectiu d’aquest treball, i el suport de la Cambra de Barcelona, ha permés posar en marxa aquesta  plataforma, per augmentar el nombre de directives i conselleres d’empresa  posant en valor, sobre tot: “el talent femení i el seu valor afegit”, especialment “en aquest moment de canvi que necessita de noves formes de veure i dur a terme els projectes empresarials per tal de garantir que les nostres empreses perdurin i siguin rendibles en un major nombre d’indicadors de la seva activitat”, segons explica Anna Mercadé, directora de l’Observatori, i una de les promotores del projeecte. “Només, per posar un exemple – continúa-  els últims estudis de l’Observatori han mostrat que les empreses amb més participació femenina tenen millors resultats econòmics i les decisions que prenen són més ètiques i properes a les demandes dels consumidors i de les consumidores”.

Després d’haver dissenyat el perfil que hauria de tenir una consellera o directiva en clau de competències s’ha dissenyat el “Mapa Competencial idoni”. A partir d’aquest mapa s’ha creat un instrument útil i accesible, per a les dones que es vulguin postular,  per entrar en els equips directius i als consells d’administració i per a les empreses i organitzacions que vulguin incorporar aquest talent femení.

A més d’aquesta presentació, l’Observatori també ha posat en marxa una serie de tallers- seminaris per explicar l’“aplicatiu” d’aquesta plataforma. El primer seminari será el dimecres 26 de febrer, i tindrà un cost de 36,30 euros. Aquests tallers están adreçats a les dones que vulguin ser conselleres o directives, acreditant les competències clau per formar part d’un consell d’administració o un equip directiu amb l’objectiu d’aconseguir una major participació de les dones en els llocs de decisió de les organitzacions i de les empreses.

Amb l’objectiu de facilitar el procés d’acreditació de competències professionals que contempla aquesta plataforma, que requereix a més d’inscripció, entrevistes personalitzades es pregunta a les futures participants: “Sóc o puc ser una directiva o consellera competent?”. I aixó s’esbrina  al taller i es confecciona un “curriulum diferent” en clau de “competències”.

Aquests tallers es faran a la Cambra de Comerç de Barcelona impartits per Marta Zaragoza, autora de l’estudi: “El perfil professional d’un/a conseller/a d’una organització”, experta en gestió de les competències professionals, directives i emprenedores.

 

alt

 

(*) L’acte de presentació serà el proper 4 de març a les 10h a Casa Llotja de Mar (Passeig Isabel II, 1). Cal inscriure’s a través de la Web, o per correu electrònic 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

tere moll

26J: Malgrat tot, cal anar a votar

OPINIÓ Ja arriba el dia d’eleccions generals. Els grans partits polítics porten mesos mesurant-se...

Argentina:violacions a la india i argentina /La Independent / Noticies Genere

Va succeir a l’Índia el 2012. Una estudiant de 23 anys va ser violada...

Un pas al costat

OPINIÓ ¿Per què en diuen «un pas al costat» si es tracta d’«un pas...