Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

Barcelona: Tot passa al carrer Buenos Aires: 40 anys d’una llibretera / La Independent / Notícies gènere

La Biblioteca del Sir Victor Hotel (abans Hotel OMM) va ser l’escenari de la presentació el passat 25 d’octubre de el nou llibre de Montse Serrano, “Tot passa al carrer Buenos Aires”, en el marc de l’esdeveniment mensual al qual, sota el nom de ‘Books and Booze’, la periodista Bibiana Vallvé selecciona una escriptora per presentar un llibre. En aquesta ocasió, Montse Serrano, propietària de la llibreria + Bernat, va ser l’escollida per presentar el seu nou llibre escrit amb ocasió dels 40 anys de l’existència de la mítica llibreria.

 

Montse Serrano, escriptora i propietària de la Llibreria +Bernat

Montse Serrano al seu torn ha jugat un paper fonamental en la selecció de llibres per a la biblioteca de l’esmentat establiment hoteler, que porta el nom de Víctor en referència a Víctor Català, pseudònim de l’escriptora i pionera feminista, Caterina Albert i Paradís. La biblioteca, espai multifuncional, en la qual tots els llibres estan escrits o protagonitzats per dones, vol ser un homenatge a aquesta gran autora de la literatura catalana, segons Clementina Milà, RR.PP de l’hotel.

Precisament en la seva intervenció, Montse Serrano va comentar que “quan vaig començar a triar llibres per a aquesta biblioteca, em vaig adonar del poc reconeguda que ha estat la dona en la literatura. Per exemple, dels 110 premis Nobel de Literatura, només 14 ho han aconseguit dones “.

‘Tot passa al carrer Buenos Aires’ és un llibre que commou i diverteix alhora. Explica la història d’una família castigada per malalties, d’una llibreria que es va reinventant per no tancar, d’una llibretera apassionada per la lectura i a la qual “no li dóna la gana de ser desgraciada” encara que hagi tingut una història familiar molt complicada; de la seva clientela-amistats, d?associats i associades, de les seves amistats i d’una illa del carrer Buenos Aires de Barcelona, on tenen lloc coses interessants cada dia. També és una crònica política i un homenatge a llibreteres i llibreters i als llibres.

I és que la llibreria + Bernat, que va néixer l’1 de setembre de 1978, és més que una llibreria; és una cafeteria, un petit restaurant, un lloc on es realitzen activitats com ‘la universitat clandestina’, club de lectura, presentacions de llibres, campionats de dòmino, sopars amb escriptors i escriptores i molt més; és un lloc de reunió de veïns i veïnes de barri i amics i amigues de la a propietària; un lloc on a més de recomanar llibres, és un espai de trobada per tothom.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Barcelona: LECTURA DE TESI DOCTORAL Adília Lopes: gènere, desviament i traducció / La Independent / Notícies gènere

  La doctoranda Sónia Rita Melo, que va ser investigadora en formació del Centre Dona...

AmecoPress, informació per a la igualtat, continua endavant amb una cita setmanal

Madrid, 31 gen. 12.  Ni AmecoPress se salva de la crisi. Hem fet tot el...

Estem fent recerca! “IV Trobada d’Investigadors i Científics de Colombia” a Londres

Participants a la IV Trobada.  Foto: Ana María Heilbron Jácome El passat set de juny,...