Dimarts 25 juny 2024

Dimarts 25 juny 2024

Compartir

Barcelona: Presentació del llibre “Els viatges de Clotilde Cerdà i Bosch” d’Isabel Segura / La Independent / Notícies gènere

 

 

Presentació* del llibre a Barcelona amb l’autora Isabel Segura;  Teresa Alabèrnia, Gran Mestra de la Gran Lògia maçònica Femenina;  Anna Bofill, compositora; Rosa Vergés, directora de cinema; i Laia Climent, editora. Clotilde Cerdà té moltes cares, moltes facetes, per això a la presentació del llibre hem volgut comptar amb persones d’àmbits diversos.

La Independent ha parlat amb l’autora, la historiadora Isabel Segura, sobre el que representa Clotilde Cerdà (llegiu també l’ article anterior de l’autora a La Independent) en la societat del moment. El seu esperit viatger….

 

Esmeralda Cervantes

Clotilde Cerdà i Bosch “Esmeralda Cervantes”. wikipedia

 

Clotilde Cerdà i Bosch, trenca tots els tòpics sobre la feminitat decimonònica. La seva vida és de pel·lícula, de novel·la. Compositora, arpista, assagista i activista, el seu posicionament antiesclavista i feminista, l’obligaren a una mena d’exili, davant les amenaces de la corona espanyola”, ens explica Segura.

Si be Clotilde Cerdà va ser molt reconeguda a la seva època, tant per les seves interpretacions arreu com pel seu compromís amb els sectors més progressistes de la societat, es pregunta Isabel Segura: ” Ara bé, què ha passat entre ella i nosaltres que pràcticament ens es desconeguda? Com és que en sabíem tan poc?” per contestar-se a si mateixa i a nosaltres: “El de sempre, la perspectiva androcèntrica que ignora les accions i creacions de les dones”.
 
I aixì coneixem la bona feina d’aquesta historiadora que treballa tossudament per la memòria històrica de les dones del nostre país: “Han calgut anys, molts anys, ha calgut seguir rastres i pistes fins a trobar el tresor, l’Àlbum que la mateixa Clotilde, més coneguda pel nom artística d’Esmeralda Cervantes, va anar confeccionanat al llarg de la seva vida i que finalment va poder ser recuperat”.
 
 
Article d’Isabel Segura a La Independent:Clotilde Cerdà i Bosch. Geni femení al segle XIX

* Dimarts 15 d’Abril a les 19’30h Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, C/ Sant Pere més baix, 7

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol: Associacions exigeixen anul·lar l’avantprojecte de llei de justícia / La Independent / Notícies Gènere

En una roda de premsa convocada per associacions feministes el passat divendres 30 de...

Economia del Coneixement; generalista i des de la mirada de les dones

L’experiència i l’expertesa que les dones poden aportar en aquests canvis, no s’han de veure...

Estats Units: Beques per mitjans digitals de la IWMF 2013

La Fundació Internacional de les Dones (IWMF, per les seves sigles en anglès) convoca...