Diumenge 25 febrer 2024

Diumenge 25 febrer 2024

Barcelona: Marc t’esperem / La Independent / Notícies gènere

 

Com cada dimecres ahir va tenir lloc una concentració a la porta d’El Periodico per demanar l’alliberament de Marc Marginedas, segrestat a Síria. En aquesta ocasió ha parlat Maria Dolors Massana, de Reporters sense Fronteres, explicant que s’ha demananat  oficialment  a la comunitat internacional que es considerin els atacs a periodistes com crims de guerra.

Am una pancarta que posa “Marc, t’esperem”,  les companyes i els companys tant del Periodico com de l’ ‘Sport’, familiars, amics i altres col·legues de professió de Marginedas, reporter segrestat a Síria des del 4 de setembre, s’han concentrat davant la redacció per reclamar el seu alliberament. A l’acte Massana, també ha recordat emocionada, vivències personals i profesionals de corresponsal als paissos àrabs compartides amb el periodista que ja porta sis mesos segrestat a Siria.

En l’acte també s’ha recordat als altres dos periodistes de l’estat espanyol que segueixen segrestats: Javier Espinosa, corresponsal de guerra d”El Mundo’, i Ricard Garcia Vilanova, fotògraf ‘freelance’. També van ser segrestats a Síria el 16 de setembre, 12 dies després de la captura de Marginedas per part d’un grup d’insurgents. D’altra banda Massana ha comentat, que també cal afegir uns 60 secuestrats o desapareguts peridistes locals, i ha animat a continuar lluitant mantenint l’esperança que Marginedas aviat tornarà: “per a un secuestrat es molt important saber que no està sol, i  que des de fora están llluitant per la seva llibertat!”

El dia abans del seu segrest Marginedas havia d’enviar un reportatge sobre un poble pròxim que havia estat presumptament saquejat per l’exèrcit sirià. Cap al migdia es va posar en contacte amb la redacció però ja no va arribar a enviar la seva informació al ser retingut abans. Ara, la redacció, la família i totes les seves amistats esperen el seu ràpid alliberament.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Elisa Pellacani, a EYE Catalunya, la televisió de la cultura en directe / La Independent / Notícies gènere

  L’artista i promotora cultural Elisa Pellacani serà una de les protagonistes de la tercera...

Barcelona: La judoka Miriam Blasco homenatjada en el ‘BCN Sports Film Festival 2017’ / La Independent / Notícies gènere

Fou la primera judoca de l’Estat espanyol que va aconseguir una medalla d’or. Durant la...

Dones que demanen asil recorden la violència d’un sistema colonial, patriarcal, capitalista i racista.

  El 20 de juny es celebra el Dia Internacional de les Persones Refugiades i...