Dimecres 29 març 2023

Dimecres 29 març 2023

Compartir

Barcelona: JORNADES Diàlegs sobre l’afecte i les emocions / La Independent / Notícies gènere

El Centre Dona i Literatura i l’Institut d’Humanitats – CCCB organitzen les jornades “Polítiques de les emocions: Diàlegs des del gènere i la sexualitat”, coordinades per Marta Font (Centre Dona i Literatura), Katarzyna Paszkiewicz i María Teresa Vera Rojas (Universitat de Barcelona).

Les jornades proposen un diàleg al voltant del “gir afectiu” a fi de reflexionar sobre com les emocions participen de la normalització i també desarticulació del gènere i les sexualitats. Així mateix, posaran l’accent en com les emocions poden ajudar a repensar les maneres d’entendre no només les estructures de poder que regulen l’àmbit de la privacitat i de la subjectivitat, sinó també les forces que configuren les relacions socials i intersubjectives.

Les conferències aniran a càrrec d’Hélène Cixous, sota el títol “El crit de la literatura”; Javier Moscoso (CSIC), qui parlarà sobre la medicalització moderna de les passions; i Marta Segarra (Centre Dona i Literatura), qui reflexionarà sobre les emocions i els límits de la comunitat humana. A més d’investigadores i investigadors del Centre Dona i Literatura, hi participaran, entre d’altres, Elena Luisa Delgado (University of Illinois at Urbana-Champaign i Directora del Centro de Estudios California-Illinois a la Universitat de Barcelona), Katarzyna Moszczy?ska (Uniwersytet Warszawski) i Montse Romaní (investigadora i productora cultural).

Aquestes jornades s’emmarquen dins el projecte de recerca “Literatura i comunitats: una visió des del gènere”.

 
Divendres 13, dimarts 17 i dijous 19 de juny de 2014.Aula 0.1, Edifici Josep Carner, Universitat de Barcelona. Institut d’Humanitats – CCCB, Montalegre 5. Barcelona
Organitzen: Centre Dona i Literatura i Institut d’Humanitats – CCCB

Més informació

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar