Luisa Fortes Roca 1

Compartir

Barcelona: ha mort Luisa Fortes Roca, feminista i activista cultural

La Llibreria Pròleg ha fet arribar a les seves associades un escrit de condol en la mort de la companya feminista Luisa Fortes Roca aquest 15 de maig de 2021.

“Enllaçadora de dones i de sabers, amant de la lectura de i entre dones, i poeta”, així la recorden. 

Amb la tristesa al cor, sentim comunicar-vos la mort de Luisa Fortes Roca, que ens va deixar ahir vespre després de dos anys de treball i lluita amb La malaltia, i amb un sobtat i ràpid desenllaç en els darrers quinze dies.

Companya i sòcia de Pròleg des dels inicis, col·laboradora entusiasta, i incondicional. Cor i ànima de les tertúlies de la llibreria des de fa més de vint anys, i amiga des d’abans de la fundació d’aquest projecte.

La Luisa, ha estat present en molts dels nostres espais, literaris, feministes, polítics i més enllà.
Moltes la coneixeu de les tertúlies, dels anys de la llibreria, dels dinars o les manis del 8M i d’altres tantes manis. De tots els Sant Jordis a la Plaça, on cap any van faltar les hores, les mans i la seva passió. De Ca la dona, o de casa seva, on també va ser un espai de compartir.

Enllaçadora de dones i de sabers, amant de la lectura de i entre dones, i poeta.
L’espai que ha ocupat tants anys i amb tanta dedicació a la punta de la sala de les tertúlies, ella darrere les seves ulleres, donant la paraula i sorprenent-nos amb les seves reflexions i els seus sabers. Incansable i fidel fins al darrer moment. La seva energia, la seva veu, i el seu record quedarà sempre entre nosaltres.

Gràcies Luisa, per tant d’amor i generositat.

Luisa Fortes Roca 2
Luisa Fortes Roca 3

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar