Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

BARCELONA: Es presenta ”Barcelona Feminista 1975-1982, amb la sala plena de feministes / LA INDEPENDENT / Notìcies de Gènere_

Isabel Segura va presentar el seu llibre sobre l’Historia del feminisme a Catalunya*, a la llibreria Pròleg, acompanyada de Laura Pérez, i amb moltes de les protagonistes d’aquest llibre, que la van felicitar aportant  la seva versió d’alguns moments importants del feminisme, sobre tot a la ciutat de Barcelona. 

 

 

Fou a la sala de presentacions de la Llibreria Pròleg, on es va presentar el 30 de gener, l’últim llibre d’ Isabel Segura, que és un recorregut textual i en imatges sobre com es va viure el feminisme des dels seus inicis, sobre tot a Barcelona, al voltant dels anys setanta i vuitanta com una explosió de llibertat i lluites diverses. Les feministes van irrompre als carrers i espais públics de la ciutat per alçar la seva veu. Amb la seva presència col·lectiva al carrer, les dones van començar a crear espais de participació i debat. És la història d’una lluita que es va iniciar en el postfranquisme i que arriba fins a l’actualitat.

La consellera de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, Laura Peréz, va fer de mestra de cerimònies i va presentar a l’autora- com una historiadora que aporta una llarga trajectoria de publicacions diverses, sobretot de dones a la ciutat, i va passar la paraula a les assistents a l’acte, la majoria feministes “històriques”, però també algunes mes joves.

Totes van valorar el  llibre com imprescindible, i molt recomanable per entendre d’on venen moltes de les reivindicacions feministes que encara es mantenen tants anys després. La publicació és molt gràfica, i la ha publicat l’Ajuntament de BCN. Es pot trobar a Pròleg i a altres llibreries de la ciutat.

 

 

*Mireu +info sobre el llibre Historia del feminisme a CatalunyaBCNdigital

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Democràcia i poder de les dones

OPINIÓ Fa uns dies hem assistit a l’espectacle vergonyós de la filtració d’unes imatges de...

X Encuentro Iberoamericano de Género y Comunicación a L’Havana (II)

Gènere: Les dones migrants han de ser protagonistes d’una nova comunicació La nova comunicació per...

ERC: LListes “cremallera”. Dones caps de llista per Girona i Lleida

      Les llistes d’ERC pel 21D 2017 són llistes “cremallera”, és a dir...