Dimarts 23 juliol 2024

Dimarts 23 juliol 2024

Compartir

Barcelona: El documental “Menopausa rebel” al catàleg Mostra-Distribucions / La Independent / Notícies gènere

“La menopausa és el començament de la vida!”. Aquesta afirmació de Thérèse Clerc, és la idea central de Menopausa rebel, un documental realitzat el 2014 per Adele Tulli, que dóna a conèixer l’activisme i les experiències d’aquesta dona francesa de 85 anys que va posar en marxa la Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència desenvolupat a Montreuil (París) per a dones de més de 65 anys.

 

 

 

 

El film recull les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com “un temps de completa llibertat” tot contradient així tots els tòpics propis de la cultura androcèntrica, que havien associat aquesta etapa vital a la pèrdua de la feminitat i de la capacitat de seducció. A través de la mirada de la protagonista, l’acceptació de l’edat, la consciència dels canvis constants del cos i, en definitiva, la vellesa, apareixen com una experiència no només positiva sinó també com una època de plenitud, allunyada de les pressions de models predeterminats i oberta a la vivència plaent i festiva d’un domini sobirà sobre el propi cos i la pròpia vida.

 

adeletulli2

 

 

Aquest passat 27 d’abril,  a la Sala Gran de LaBonne, tingué lloc la sessió d’estrena amb la presència de la directora, Adele Tulli, i de Thérèse Clerc.

El documental es va programar l’any passat a la 22ª edició de la Mostra Internacional de Films de Dones i a partir d’ara forma part del catàleg Mostra-Distribucions, creat per a difondre més àmpliament alguns dels films exhibits a les diferents edicions.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mèxic: Incorporació d’un nou concepte de Violència contra les Dones / La Independent / Notícies Gènere

La Cámara de Diputados y Diputadas, va informar en el seu butlletí que, la Comisión...

L’hemorràgia sens fi del terrorisme masclista. Per què és tan difícil estroncar-la II

En l’article anterior parlava de dificultat d’eliminar la violència contra les dones. D’una banda,...

El dolor secret de les dones

Entrevista a Monica Riutort, coordinadora de programes regionals en temes d’abús sexual i atenció a...