Segal 1001

Compartir

Barcelona: Conferència de Lynne Segal al CCCB / La Independent / Notícies gènere

“Educar el desig: moments de felicitat compartida”

En el marc del cicle de conferències Som adults? Converses per pensar l’educació, organitzat pel CCCB i el Consorci d’Educació de Barcelona, el proper dilluns 14 de maig, la feminista i experta en estudis de gènere i política Lynne Segal impartirà la conferència “Educar el desig: moments de felicitat compartida”*.

 

 

 

 

Les entitats organitzadores situen aquest cicle com “una reflexió permanent sobre el significat i el paper de l’educació a la nostra societat, entesa, amb Hannah Arendt, com aquell moment en què decidim si estimem prou el món per assumir-ne la responsabilitat”.

La conferència Educar en el desig. Moments de felicitat compartida de Lynne Segal, serà presentada per Carlota Subirós.

Segons Segal, catedràtica de psicologia i estudis de gènere “és inútil buscar la felicitat en solitari: només si assumim la responsabilitat pel món que compartim i el compromís de transformar-lo podem ser veritablement i radicalment feliços. I aquesta és la promesa que hauria d’encarnar fer-se adult, ser capaços de convertir el món que ens trobem en un món que contribuïm a fer”. Per Segal és un error considerar que assolir la felicitat és una empresa individual, ben al contrari – al seu parer – la felicitat l’hem de trobar en els moments de solidaritat en les reivindicacions col·lectives.

Altres participants, Josep Maria Esquirol, Judith Butler, Pedro Olalla i Daniel Pennac, complementen amb mirades diferents el significat de l’adultesa al món contemporani amb Lynne Segal, durant el cicle de conferències.

*Dilluns 14 de maig a les 18.30 h – Vestíbul del CCCB – 3€

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar