Dijous 13 juny 2024

Dijous 13 juny 2024

Compartir

Barcelona: Cinema dirigit per dones a la televisió betevé / La Independent / Notícies gènere

Sota el nom de Directores, els divendres tarda i amb reemissió els dissabtes a la tarda, és a dir, en horari de bona audiència, la cadena de televisió betevé ha decidit programar en sessió especial films dirigits per directores nacionals i internacionals, ha informat l’Observatori de les Dones en els mitjans de comunicació. El cicle va ser iniciat el primer divendres de gener amb l’emissió del film de Jane Campion, El piano, i ha continuat amb el film de Pilar Miró, El pájaro de la felicidad, a més de El triunfo de Mireia Ros, Poniente de Chus Gutiérrez i així fins a tretze que durarà la sèrie.

 

 

Aviat arribaran, Wilbur quiere suicidarse, dirigida per Lone Scherfig; Los cerezos en flor de Doris Dörrie; A los que aman d’Isabel Coixet o Una mujer en África de Claire Denis, entre d’altres. La cadena ha anunciat que la programació s’allargarà fins a l’abril, quan tornaran a donar pas al programa Històries del Cinema, que realitza Luis Aller i que presentarà 13 nous episodis.

Assumir un espai per oferir cinema dirigit per dones de manera específica i diferenciada és un gest rellevant enmig de les misèries que nodreixen la majoria de graelles de les televisions pel que fa a programació cinematogràfica. Val a dir que betevé manté el rigor fílmic intacte en cadascuna de les incursions que fa a aquest mitjà: cicles com Barcelona i acció! o el mateix Clàssics són bons exemples, diu l’Observatori.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Vic: Festival de Cinema Protesta 2016 / La Independent / Notícies Gènere

Segons les persones organizadores del Festival de Cinema Protesta 2016, moltes dones que al llarg...

Barcelona: Presentació llibre “Dones que surten del paper”/ La Independent / Notícies Gènere

Aquest llibre sobre l’arribada de les dones al món del periodisme, es de Francesc Canosa...

Acte CDC: “REPTES DE FUTUR DE LA DONA EN LA NOVA SOCIETAT”

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, la sectorial d’Igualtat i...