Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Barcelona – Catalunya: Construir mirades / La Independent / Notícies gènere

Per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, Drac Màgic proposa un conjunt d’activitats per tal de promoure el debat i la reflexió al voltant de la representació de les dones, les noies i les nenes en la cultura audiovisual.

 

 

Màscares i miralls (ESO, batxillerat, cicles formatius // 2 h)

Un taller on reflexionar sobre l’autorepresentació amb perspectiva de gènere.  Analitzem l’autoretrat com a tècnica per a conèixer i projectar la subjectivitat i el que se’n deriva en els temps d’Internet i xarxes socials. Ampliem el concepte de selfie cap a un espai on experimentar i explorar a través de la fotografia i el cinema.

Enredades en les històries (ESO, batxillerat, cicles formatius // 4 h)

Les imatges de la feminitat que ens ofereixen avui en dia els films i les sèries vénen determinades per una tradició cultural concreta, que situa les dones en uns rols i uns valors lligats a la cura, la maternitat, l’exhibició del propi cos,etc. Aquests estereotips, presents en la història de les representacions visuals de les dones, tenen avui plena vigència. A partir de l’anàlisi dels recursos més habituals en la tradició narrativa, aquest taller permet entendre com es configuren aquestes representacions i a quina mirada responen.

 

Remoure el trap (ESO, batxillerat, cicles formatius // 3 h i 5 h)

Creacions musicals no sexistes.

El gènere musical del trap ha generat un univers de referències musicals i audiovisuals amb continguts, sovint, explícitaments masclistes. El taller proposa una revisió crítica de les narratives del trap i una resposta creativa davant la naturalització de les violències.

Aquest taller s’ofereix en dues llargades, de 3 h i 5 h. En el taller de 3 h es fa l’enregistrament sonor de la peça musical resultant. El taller de 5 h inclou també l’enregistrament audiovisual.

Un taller conduït per Las VVitch, grup de trap feminista.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Eulàlia Lledó per Maria Roig

Socors!: ha sigut nen

      OPINIÓ Donald Trump serà el proper president dels EUA. És trist veure...

Maryse Olivé, nova delegada del Govern a França

Maryse Olivé Quintana és des d’aquesta setmana la nova delegada del Govern de la Generalitat...

Nous Reptes en el Periodisme Femení

Sobre la Primera Jornada de la V Trobada Internacional de la Xarxa Internacional de Periodistes...