Dissabte 20 juliol 2024

Dissabte 20 juliol 2024

Compartir

Argentina:violacions a la india i argentina /La Independent / Noticies Genere

 

 

Va succeir a l’Índia el 2012. Una estudiant de 23 anys va ser violada a Nova Delhi per part de diverses persones, quedant seriosament ferida, entre la vida i la mort.

La reacció mundial va arribar fins a les Nacions Unides, i va donar lloc a la declaració d’ONU Dones la Directora Regional de Programes a Àsia Meridional condemnar fortament aquest atac.

Anne F. Stenhammer va  reclamar que els culpables fossin portats davant la justícia, i va sostenir que aquest atac era contra totes les dones de l’Índia, ja que la violència contra les dones és un assumpte de drets humans.

Malgrat la disposició de les autoritats d’aquest país, que inclusivament van promoure canvis en la legislació, el fet s’ha repetit recentment.

Va succeir a l’Argentina el 2003. Una nena de quinze anys, integrant de l’ètnia Qom, va sortir a passejar amb una amiga per la plaça del seu poble , a la Província del Chaco. Tres joves van intervenir en la violació, dos d’ells la retenien pels braços i li tapaven la boca, mentre el tercer la violava.

La sentència va ser un compendi de discriminació de gènere i d’ètnia, i els acusats van ser absolts. Dues entitats de la societat civil van resoldre formular la denúncia davant el Comitè de Drets Humans, invocant les violacions al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

Notificat l’Estat Argentí, es va crear una taula de diàleg i es va acordar una agenda reparatòria, encara abans que s’emetés el dictamen del Comitè.

Som al mes de gener de 2014 a Argentina. Tres treballadors rurals són detinguts acusats de violar una jove de vint anys a la qual van conèixer en un local de ball en una localitat de la Província de Neuquén. La noia va ser trobada deambulant en estat de xoc, el metge policial va constatar la submissió sexual, mentre els agressors van ser identificats per la víctima. Es troben acusats d’abús sexual amb accés carnal agreujat per la participació de dues o més persones.

La història torna a repetir-se, de l’Índia a Argentina la vulneració dels drets de les dones segueix sent una constant.

Aquests crims s’han d’acabar, cal reclamar un fort pronunciament de les autoritats locals sobre la no repetició, sobre la necessitat de treballar el concepte de ciutats segures per a les dones i nenes, i aplicar fermament les lleis vigents, no permetent la impunitat d’aquests agressors sexuals.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

‘Nada se acaba’: el festí infinit de la literatura de Margaret Atwood*

Fragment: “Alguna gente cree que una novela de mujeres es cualquier cosa que no...

Alicia en Color Blau en escèna el 25N

“Un dia la bombolla havia d’explotar i el seu nom va ser l’exili….Viatges… viatges,...

Catalunya: llibertat d’expressió i llibertat d’informació vers 1-O / La Independent / Notícies gènere

Davant el tancament de webs, el registre d’impremtes, la detenció de gent per posar cartells,...