Divendres 12 juliol 2024

Divendres 12 juliol 2024

breve

Compartir

Argentina: II Trobada Federal de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere / La Independent / Notícies Gènere

Per Redacció Diario Digital 

La Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere a Argentina (RIPVG Ar)  ha realitzat a Paraná la seva segona trobada els dies 9 i 11 de març, amb un seguit d’activitats públiques on van compartir el treball del col·lectiu periodístic integrat per més de 150 professionals de tot el país.

Després de la presentació de la Xarxa, es va realitzar un taller sobre edició de continguts en televisió i xarxes socials amb perspectiva de gènere, i  un taller d’autocura per a periodistes.

Diumenge es va realitzar una xerrada sobre periodisme i adequat tractament de la discapacitat en els mitjans amb enfocament de gènere.

El dilluns 9, Dia Nacional de la Lluita contra la Violència de Gènere en els Mitjans, les activitats continuaran amb un panell que  van compartir periodistes de la Xarxa amb la ministra de Desenvolupament Social dem Entre Rios, Laura Stratta i la senadora nacional Sigrid Kunath. Més tard es realitzarà una editatona de gènere amb Wikipedia Argentina.

La primera trobada federal de la Xarxa es va realitzar al novembre de l’any passat a la Pampa, i part dels acords assolits en els debats interns de l’col·lectiu de periodistes, es plasmaran ara a Paraná, on les i els integrants de la RIPVG Ar també tindran el seu espai d’intercanvi per analitzar la situació actual de la professió i programar tasques per concretar durant l’any.

El lloc on es va realitzar la trobada va ser l’Auditori “Rodolfo Walsh“, de la Facultat de Ciències de l’Educació. El programa d’activitats va ser el següent:  Presentació de la RIPVG: qui som? què fem? Quins són els desafiaments de el periodisme amb visió de gènere?

El panell fou a càrrec d’integrants de RIPVG i Cercle de Dones Periodistes: Silvina Rios (SETPYC), Liliana Hendel, Gabriela Ayala, Lenny Càceres, Flor Basso, Claudia Álvarez Ferreyra (RIPVGAr). Va moderar: María Inés Alvarado.  Despres:  Edició de continguts des d’una perspectiva de gèneres: l’edició a TV, les xarxes socials i el ciberactivisme.  El panell fou a càrrec de Fernando Miguez i Laura Charro. Va moderar: Luciana Basso

Taller d’autocura: per a periodistes, comunicadors, i organitzacions que treballen problemàtica de gènere.

El panell fou a càrrec de Silvina Molina i Maxi Montenegro– Modera Candela Acebal (Psicòloga de l’equip d’Assistència a la Víctima) i va acabar amb un Debat-Fòrum.

El 10 de març la trobada va ser:  Auditori de Casa de la Cultura, Carbón i 9 de Julio.  Es van tractar els temes: Periodisme i discapacitat: REDI: Xarxa de Persones amb discapacitat.  El panell va ser a càrrec de Verónica González Bonet i Jairo Mio. Va moderar: Valentin Sogni. El debat-fòrum tingué lloc a la Casa de la Cultura

L’11 de març la  trobada ha tingut lloc al Centre Cultural i de Convencions La Vieja Usina, Gregoria Matorras de San Martín 861. S’hi ha tractat la prevenció de la violència cap a les dones en els mitjans de comunicació. La presentació del panell fou a càrrec de la Senadora Sigrid Kunath i la ministra de Desenvolupament Social de Entre Rios, Laura Stratta. I el panell a càrrec de Silvina Molina, Ro Ferrer, Loreley Flors, Sandra Miguez, Maximiliano Montenegro. Va moderar Mariano Castro.

Despres es va tractar:  Editatona Wikipedia: com es reflecteix la imatge de la dona – Què és Wikipedia ?, Com funciona l’enciclopèdia col·laborativa més gran de món ?, Quin tipus d’informació s’hi pot incorporar?, Fonts que construeixen articles en Wikipedia; Quin és el rol de les editores i el contingut relacionat a l’gènere en Wikipedia en espanyol ?; A més de donar les eines per començar a construir articles a la Wikipedia.

El panell va ser a càrrec d’integrants de Wikipedia i van moderar-lo: Constanza Verón, Cristina Schawb, Bernardo Gaitán Otarán i Titi Nicola.

Aquesta II Trobada Federal fou organitzada per la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Gènere i el Cercle de Dones Periodistes del Sindicat Entrerriano de Treballadors de Premsa i Comunicació (Setpyc) i auspiciat per la senadora Sigrid Kunath -Senado de la Nación- Ministeri de Desenvolupament social-Universitat Nacional d’Entrerios- Ràdio Uner – Mujeres Tramando- Facultad de Ciencias de la Educación-Fatpren.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“La puntilla” a la RADIOTELEVISIÓ VALENCIANA

OPINIÓ La societat valenciana s’ha vist sacquejada per l’anunci oficial que la radiotelevisió pública...

Cristina Fallarás, en “A la puta calle” explica el seu desnonament*

A “La puta calle” és la crònica en primera persona d’un desnonament, en què la...

Xile: Busquen que més dones arribin al poder després dels comicis /La Independent /Noticies Visio Genere

(Amb informació de l’agència Púlsar) Amb una crida a les dones, a la societat i...