Dilluns 24 juny 2024

Dilluns 24 juny 2024

Compartir

Argentina: El Femicidi a punt de ser llei

El dia 3 d’octubre passat, la Cambra del Senat va aprovar per unanimitat una llei que modifica el Codi Penal i imposa penes de reclusió perpètua als homes que assassinin a dones o persones que es consideren a si mateixes amb identitat de gènere femení.

La norma incorpora un nou article al Codi Penal, el 80 bis, que estableix expressament un càstig important per als homes que assassinin dones.

També modifica l’article 80 del Codi que és el que imposa “reclusió perpètua o presó perpètua al qui mati al seu ascendent, descendent o cònjuge”. La redacció aprovada també inclou als excònjuges, als convivents i als ex convivents entre les víctimes.

A més, s’incorpora l’apartat 4 a la norma que inclou, com agreujants, l’assassinat comès per plaer, cobdícia, odi racial i religiós, i també per odi a l’orientació sexual, a la identitat de gènere o al seu expressió.

Així mateix, s’inclou l’incís 11 al’article 80 del Codi Penal com un altre agreujant a qui cometés l’homicidi “amb el propòsit de causar patiment a una persona amb la qual es manté o ha mantingut una relació” de parella.

L’articulat suma un paràgraf per incloure les “circumstàncies extraordinàries d’atenuació” del femicidi segons les quals el jutge podrà aplicar presó o reclusió de vuit a vint-però aquests atenuants no podran ser aplicats als que anteriorment hagin realitzat actes de violència contra la dona víctima, contra una altra dona o contra una persona que s’auto percebi amb identitat de gènere femení.

El projecte és una modificació d’una norma ja sancionada pels diputats de manera que, en ser aprovada al Senat amb modificacions, haurà de tornar a la Cambra baixa perquè els sancioni definitivament.

És el desig des d’aquesta Subdirecció de Polítiques de Gènere que la Cambra de Diputats pugui aprovar aquest projecte abans de final d’any.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones pel Sí presenten web i campanya

Enganxina de Dones pel Sí El passat 29 d’agost hi hagué la presentació de...

CRIDA CAP A LA VAGA FEMINISTA EL 8 DE MARÇ .. Novembre Feminista

14 DE FEBRER: Desmuntem Sant Violentí Aquest 14 de febrer fem una CRIDA CAP...

‘Parlen les dones’

Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers . Wikipedia La jornada, que tindrà...