Dijous 22 febrer 2024

Dijous 22 febrer 2024

Compartir

Amèrica Central. Mèxic: “Pel dret a la veritat i a la justícia” / La Independent / Notícies Gènere

El Moviment Migrant Mesoamericà (MMM), amb el lema “Pel dret a la veritat i a la justícia”, ha anunciat la “XIV Caravana de Madres de Migrantes Desaparecidos 2018”.

  

 

 Foto: Rosanjose.iom.int

 

 

Recorrerà 12 Estats de la República Mexicana, i es realitzarà del 23 d’Octubre al 7 de Novembre.

S’han unit a la Caravana, com estant fent en aquests darrers 13 anys, dones de diversos països d’Amèrica Central amb l’esperança de trobar amb vida als seus fills i filles.
Van sortir de les seves llars a la recerca del somni americà, en molts casos el temps transcorregut des que van sortir de casa seva, és de més de 13 anys, i no han donat durant aquests anys cap senyal de vida.

Aquesta Caravana XIV té el propòsit d’arribar a Ciutat de Mèxic, i participar en la Cimera Mundial de Mares de Migrants Desapareguts, que tindrà lloc els dies 2,3 i 4 de novembre, coincidint amb el Fòrum Mundial de Migrants Desapareguts.

Segons el MMM, serà una trobada històrica, ja que hi participaran diferents països; Estats Units, Nicaragua, Hondures, El Salvador, Guatemala i les mares Mexicanes”. “També a causa dels grans fluxos migratoris dels seus països, hi són presents països del Magrib; Mauritània, Senegal, Algèria, Tunísia. També Itàlia i Àrees del Pacífic Asiàtic “.

Tenen l’objectiu d’ampliar i compartir la lluita per la recuperació dels seus familiars, incloent, a més de la recerca, donar-se suport mutu, ajudant a les famílies que s’han trencat a conseqüència de les desaparicions forçades, donant-se informació i compartint experiències.

L’objectiu que té previst la Caravana, consisteix a presentar-se principalment, en Centres de Retenció en diferents municipis, ensenyant fotografies dels seus familiars. A qualsevol indici li donen importància, tenen l’esperança que encara viuen. Al llarg d’aquests anys han aconseguit retrobar-se 270 famílies.

La quantitat de persones migrants internacionals a tot el món ha passat en els últims 15 anys de 173 milions que es comptabilitzaven l’any 2000, a 222 milions el 2010, i a 244 milions el 2015. 

A l’escenari migratori  d’ América Latina y el Caribe (ALC), entre el 2000 i el 2015, la mitjana d’edat de les persones immigrants a ALC va baixar 4 anys, passant de 40 a 36 anys d’edat, convertint-se així en la regió del món on l’edat mitjana de les persones immigrants va disminuir més.

Mesoamérica, un dels corredors migratoris més actius del món, comptava al 2010 amb poc més 1.660.000 immigrants; dels quals el 47% tenia menys de 20 anys d’edat. 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Algèria, entre els països amb major representació femenina en parlaments

 Durant les eleccions realitzades la setmana passada a Algèria, 145 dones han estat elegides com diputades,...

Gisella Evangelisti ok

Camp de Moria, Lesbos, a la porta d’Europa. On es difumina el somni d’una vida digna.

OPINIÓ En paratges assolats per guerres i misèria, encara et pot il·lusionar la idea d’arribar...

Cicatritzant el silenci

    De seguida s’entra en el silenci dolorós d’A cicatriz branca. El seu ritme...