Diumenge 24 setembre 2023

Diumenge 24 setembre 2023

Compartir

Afectades per les PIP seran indemnitzades

La sentència del Tribunal que ordena el pagament de 3.000€  per persona, afavoreix 1.486 dones entre franceses, angleses, veneçolanes i Colombianes

La decisió del Tribunal de Comerç de Toulon va ser apel·lada per TUV, no obstant aixó, el mateix veredicte va sentenciar que la compensació dels 3.000 euros, no és negociable, i s’ha de fer efectiva en un termini màxim de dos mesos

La Justícia francesa va declarar culpable a la firma alemanya ” TÜV Rheinland”, i la seva filial a França per la seva negligència per controlar la qualitat de les pròtesis PIP (Poly Implant Prothèse) , en la seva sentència, es va ordenar el pagament inicial de 3.000 € per a cada una de les demandants, mentre es determina el valor total de la indemnització que podria ascendir a 15.000 euros per cada una de les afectades.

El dictamen, que afavoreix 1.486 dones entre franceses, angleses, veneçolanes i colombianes, va ser proferit en una audiència pel Tribunal de Comerç de Toulon a França, el passat Divendres 15 de Novembre.

Les pròtesis PIP van ser implantades a milers de dones al món, tot i haver tingut defectes en la seva fabricació a l’haver utilitzat un gel d’ús industrial no apte per a humans, per tant, causant importants danys a la salut humana i en molts casos irreparables. Els jutges van determinar que la companyia certificadora alemanya TUV, va actuar amb negligència per no verificar el contingut dels implants, limitant-se a realitzar un control sobre els documents que la mateixa empresa facilitava.

La firma d’advocats colombiana Lozano Blanc & Associats va assumir la demanda a tot risc i ha treballat des de maig de 2012 de la mà de l’advocat francès Laurent Gaudón, líder de la iniciativa. El cas va iniciar al novembre de 2012, al Tribunal de Comerç de Toulon a França.

L’advocada Nathalie Lozano, sòcia de Lozano Blanc i Associats i que és qui ha portat la representació d’aquest grup de dones, va dir a La Independent que: “Aquesta és una sentència històrica de reivindicació i reconeixement dels drets d’aquestes dones, que durant anys van veure afectada dramàticament la seva salut sense ser escoltades ni ateses”.

És sabut que la decisió del Tribunal de Comerç de Toulon va ser apel·lada per TUV, no obstant això,el mateix veredicte va sentenciar que la compensació dels 3.000 euros, no és negociable, i s’ha de fer efectiva en un termini màxim de dos mesos.

Lozano va cridar l’atenció sobre la delicada situació de les dones que van decidir implantar-se les pròtesis PIP, i que avui no tenen els recursos necessaris per realitzar un diagnòstic especialitzat, per retirar o reemplaçar: “Per això aquesta sentència és important. Aquest és un assumpte molt complicat. Tenim milers de dones que no saben si tenen ruptures en les seves pròtesis i no tenen recursos per tractar-se”. Va afegir, que les dones que encara no han presentat demandes, estan a temps de fer-ho, perquè “amb aquesta decisió no només es busca aconseguir la reparació i indemnització de les milers de dones afectades, sinó també, crear un precedent al món perquè es vigili de manera adequada la fabricació i manipulació d’aquest tipus de pròtesi”.

 

Procés Penal a Marsella, França

Mentre a Toulon el Tribunal del Comerç decideix la suma total de la indemnització pels perjudicis causats, a Marsella, França, segueix la sanció social i el Procés Penal pel frau de repercussió mundial contra Jean Claude Mas, fundador de la fàbrica d’implants PIP . La decisió s’espera pel mes de desembre.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

“Amazonas y serranas”. les dones que manaven en pobles castellans

Maria Àngels Roque ha publicat una interessant llibre sobre el paper de les comunitats de...

Jornada sobre noves masculinitats i prostitució a Barcelona

Lídia Puigvert serà a la ponència inaugural. L’Associació Homes en Diàleg organitza la Jornada “I davant...

Altres mirades sobre l’èxit de les economies asiàtiques

“El gènere no és un problema de dones, sinó una qüestió de la humanitat sencera”...