Dilluns 20 març 2023

Dilluns 20 març 2023

Compartir

A Catalunya l’atur es dispara aquest novembre entre les dones de forma alarmant: 5.335 dones davant 450 homes

Les dades de l’atur registrat del mes de novembre de 2012 indiquen que per sexes, l’atur ha crescut de 450 homes (+0,1%) i de 5.335 dones (+1,7%) situant la xifra total d’homes aturats en 333.229 i de dones en 318.862.

Catalunya ha registrat un increment de l’atur de 5.785 persones el mes de novembre, el que representa un augment del 0,9% respecte del mes anterior. A hores d’ara, el nombre total de treballadores i treballadors en atur a Catalunya és de 652.091, el que implica un augment de 36.422 persones (+5,9%) respecte del mes de novembre de l’any passat.

La secretària d’Ocupació i Relacions Laborals en funcions, Esther Sànchez, ha considerat que aquesta dada s’emmarca en un procés on “la destrucció de llocs de treball encara és més gran que la creació d’ocupació”. A més, ha afegit que, “es manté una tendència on la inestabilitat econòmica porta a moltes empreses a utilitzar modalitats de contractació temporal, fet que li dona molta fragilitat al nostre sistema d’ocupació”.

Per altra banda, ha destacat que, “Catalunya està resistint la gravetat de la crisi millor que el conjunt de l’Estat” (a Catalunya ha crescut un 5’92%  mentre que la mitjana espanyola és del 11’02%). Però qualifica de “molt perjudicial per a les persones en atur, l’incompliment reiterat del Ministerio de Empleo de no transferir encara a Catalunya els 191 milions d’euros per implementar les polítiques actives, fet que també perjudica les entitats col·laboradores, sense ànim de lucre, ajuntaments i agents econòmics i socials proveïdors de serveis a les persones en atur”.

 

Internacional

Des de l’inici de la crisis, el 2007, hi ha 13 milions de dones a l’atur a tot el món. Les dones tenen treballs més precaris i són la majoria en els contractes a temps parcial.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar