Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Madrid: AmecoPress presenta el llibre: “La formació de gènere com a garantia de qualitat informativa” / La Independent / Notícies Gènere

L’ obra qüestiona la relació existent entre comunicació i dones amb l’ objectiu de definir i aclarir determinats conceptes que poden resultar confusos en la formació de les noves generacions de periodistes i el tractament informatiu.

La presentació es durà a terme el 30 de novembre, a l’Institut Internacional Americà*

  

  

L’Associació Espanyola de Dones Professionals dels Mitjans de Comunicació (AMECO) presenta el llibre “La formació de gènere com a garantia de qualitat informativa”, un recull d’articles en els quals dones especialistes en diverses àrees analitzen en detall aspectes importants a l’hora de comunicar.

L’ obra qüestiona la relació existent entre comunicació i dones amb l’ objectiu de definir i aclarir determinats conceptes que poden resultar confusos en la formació de les noves generacions de periodistes i el tractament informatiu. Les autores destaquen la necessitat d’una formació de gènere per assolir el bon periodisme.

Així mateix, el llibre aborda la importància dels mitjans especialitzats i de la llibertat d’ expressió i medita sobre com els mecanismes de dominació són cada vegada més difícils de detectar.

A l’estudi hi participen Asunción Bernárdez, catedràtica a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense de Madrid; Juana Gallego, professora titular de la Universitat Autònoma de Barcelona; Angoixes Bertomeu, docent i llicenciada en Història; María Pazos, llicenciada en Matemàtiques i investigadora, i les periodistes Elena Tarifa, Ana Gaitero, Cruz Morcillo i Sara Lovera.

 

 

aMECO PRESENTACION LLEBRE

 

 

Els mitjans de comunicació són una finestra oberta a la societat, a través de la qual discorre la realitat però aquesta mai és simple, sinó que és plena de multitud de matisos. Com més gran és el coneixement, rigor i pluralitat, millor serà la manera d’entendre i facilitar  participació a un major nombre de persones.

Foto: arxiu AmecoPress.


Més informació:

El llibre es presentarà el dimarts 30 de novembre i l’entrada serà lliure, fins a completar aforament. Es demana confirmació al correu redaccion@amecopress.net

*(C/ Miguel Ángel, 8) de 18 hores a 20:30 hores

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Maria Galindo i les seves bolivianes eminents

OPINIÓ L’últim article escrit per María Galindo està sent molt criticat en les xarxes...

Atenció

OPINIÓ El passat mes de febrer es va constituir per fi al Congrés, la...

Estat Espanyol: Presentat a la Comissió d’Igualtat el manifest pels PGE 2013

Aquest 12 de novembre s’han presentat a les representants dels grups parlamentaris a la Comissió...