Dimecres 08 maig 2024

Dimecres 08 maig 2024

Compartir

Suport de GAMAG EUROPE (GE) a les dones i nenes de l’ Afganistan.

GE reuneix a periodistes, jutgesses i acadèmiques, tres col·lectius completament lligats en la seva lluita pel feminisme, pels DDHH de les dones i nenes amb la democràcia.

La defensa de la llibertat d’expressió, el periodisme, la protecció de l’autonomia universitària, les investigadores, – dos col·lectius a GE- i les jutgesses que representen l’estat de dret a (IAWJ) s’uneixen per primer cop per treballar plegades per la democràcia davant el govern polític islàmic afganès, d’ideologia integrista, que es al poder a l’Afganistan des del 15 d’agost passat. 

Davant la manca de DDHH que imposen els talibans a la població afganesa, especialment a dones i nenes, GE organitza un webminar en el qual hi sou convidades totes a participar-hi a través de l’enllaç que trobareu al final, per continuar buscant sortides i maneres d’ajudar a la població civil d’aquell país.

GE a través de la Federació Internacional de Periodistes (IFJ) apadrina a tres professionals perquè puguin abandonar el país amb les seves famílies. L’Associació Internacional de Jutgesses (IAWJ) estan ajudant a sortir del país o bé a sobreviure a les seves col·legues i a les seves famílies que han de romandre amagades davant la violència talibana.

També les acadèmiques, integrades a GE, que formen la xarxa Scholars at Risk (SAR) i treballen en el programe Inspireurope, que recolzen a les Investigadores at Risk han confluït en voler ajudar a les dones i nenes que no han pogut sortir de Kabul i que no poden anar ni a l’escola ni a la universitat, ni tan sols tenir una vida personal i professional digna.    

 

 

 

       

                                                GAMAG.Webinar.21OCT2021Poster.w panelists

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ponents de primer nivell

Si hi participeu podreu escoltar i fer preguntes a Farida Nekzad, abans del 15 d’agost era la directora del Centre per a la Protecció de dones periodistes afganeses (CPAWJ). També a Aimée Vega, presidenta de GAMAG,  Jeremy Dear, secretari General adjunt de IFJ, Anisa Dhanji, jutgessa i membre del Comité d’Ajuda a les magistrades afganeses i Joel Hanisek, del Policy&Programme Manager, SAR, Europe. Finalment també podreu fer preguntes a Shabir Ahamadi, refugiat afganès que va poder fugir amb el primer contingent que va fletar l’Estat espanyol i que actualment viu a Monflorite, Osca.

Aquest és un acte per sumar l’energia dels diversos col·lectius que es proposen ajudar a dones i nenes afganeses a poder pensar en un futur que respecti els seus DDHH com a persones i com a professionals.
“La Independent” de la Xarxa Internacional de Periodistes i Comunicadores de Catalunya-Xarxa de Periodistes amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT-XIPVG) participa com a membre de GE en l’organització de l’esdeveniment i llur difusió.. 

 

Aquest és l’enllaç per inscripcions

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Teresa Carreras

Teresa Carreras

Periodista, activista i feminista. Secretaria de la XIDPIC.CAT-XIPVG. Coordinadora de GAMAG Europa, expresidenta APEC. Corresponsal setmanari El SIGLO, Ha treballat a RTVE.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Gisella Evangelisti ok

Itàlia, temps de resistència contra el racisme i el sexisme

OPINIÓ No cal explicar a Espanya el que significa viure el perill de retrocedir en...

Atureu la gerontofòbia!

OPINIÓ Per Sylviane Dahan Desenvolupo des de la meva jubilació una activitat social sostinguda al...

El Rebost Solidari de Gràcia, una xarxa solidària en temps de coronavirus

Per Montserrat Higueras Coordinadora Rebost Solidari Distribuir aliments a més de 1500 unitats familiars. Fa...