Divendres 03 maig 2024

Divendres 03 maig 2024

BARCELONA: Es presenta ”Barcelona Feminista 1975-1982, amb la sala plena de feministes / LA INDEPENDENT / Notìcies de Gènere_

Isabel Segura va presentar el seu llibre sobre l’Historia del feminisme a Catalunya*, a la llibreria Pròleg, acompanyada de Laura Pérez, i amb moltes de les protagonistes d’aquest llibre, que la van felicitar aportant  la seva versió d’alguns moments importants del feminisme, sobre tot a la ciutat de Barcelona. 

 

 

Fou a la sala de presentacions de la Llibreria Pròleg, on es va presentar el 30 de gener, l’últim llibre d’ Isabel Segura, que és un recorregut textual i en imatges sobre com es va viure el feminisme des dels seus inicis, sobre tot a Barcelona, al voltant dels anys setanta i vuitanta com una explosió de llibertat i lluites diverses. Les feministes van irrompre als carrers i espais públics de la ciutat per alçar la seva veu. Amb la seva presència col·lectiva al carrer, les dones van començar a crear espais de participació i debat. És la història d’una lluita que es va iniciar en el postfranquisme i que arriba fins a l’actualitat.

La consellera de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, Laura Peréz, va fer de mestra de cerimònies i va presentar a l’autora- com una historiadora que aporta una llarga trajectoria de publicacions diverses, sobretot de dones a la ciutat, i va passar la paraula a les assistents a l’acte, la majoria feministes “històriques”, però també algunes mes joves.

Totes van valorar el  llibre com imprescindible, i molt recomanable per entendre d’on venen moltes de les reivindicacions feministes que encara es mantenen tants anys després. La publicació és molt gràfica, i la ha publicat l’Ajuntament de BCN. Es pot trobar a Pròleg i a altres llibreries de la ciutat.

 

 

*Mireu +info sobre el llibre Historia del feminisme a CatalunyaBCNdigital

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Sentència d’absolució en el cas Morin que demostra que no practicava avortaments il.legals

La Secretaria de la Dona de CCOO de Catalunya manifesta estar d’acord amb la sentència...

L’ Informe ” Brasil: Gènere i Educació” mostra desigualtats de gènere i entre dones

Aquest estudi forma part d’una campanya desenvolupada en 14 països d’Amèrica Llatina i el Carib:...

Realitats fosques per a les dones en el procés de pau a Colòmbia

  OPINIÓLes violacions dels Drets de les Dones a les zones rurals de Colòmbia com...