Dimecres 01 maig 2024

Dimecres 01 maig 2024

Compartir

Catalunya: Día Internacional de la Dona Rural / La Independent / Notícies Gènere

El Dia Internacional de la Dona Rural que se celebra cada any el 15 d’octubre a tot el món, ret homenatge i reconeixement al paper de les dones en tots els sectors del camp, aquest any els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), atorga a l’empoderament de les dones rurals una importància crucial: “Infraestructura, serveis i protecció social sostenibles per a la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i nenes rurals”.

 

 

Teresa Jordá, Consellera de Agricultura, Ganadería, Pesca y Alimentación (DARP) de Catalunya

A Catalunya, es va celebrar amb una jornada a Lleida amb la participació de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, en la qual es va debatre el paper de les dones en el relleu generacional com a element clau per revertir la dinàmica demogràfica a les zones rurals i de cara als sectors agrari i agroalimentari que actualment compta amb més de 200 persones inscrites.

Jordà va fer una crida a “dignificar el paper de la dona en el món rural i amb ella l’ofici i fer del món rural, un espai que aporti qualitat de vida en el conjunt del territori i del país”.

També manifestà, que identifica noves tendències a nivell mundial en relació a l’emergència d’una generació de la nova pagesia: persones joves que decideixen per voluntat pròpia incorporar-se al sector agrari. “En aquesta evolució destaca la rellevància que pren el paper de les dones: formen part de la nova generació de persones que es posen al capdavant d’explotacions agràries familiars amb actituds i aptituds empresarials innovadores i molt orientades als nous mercats emergents de producció, transformació del producte i venda”, va afirmar.

Jordà, va estar acompanyada de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, i del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, qui presidí a la Seu Vella de Lleida l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Estat espanyol: Dones en acció / La Independent / Notícies gènere

Feministes de tot l’estat, reunides a Barcelona, acorden estratègies col·lectives d’incidència política. “El Poder de...

Internacional: Les liberianes Ellen Johnson-Sirleaf i Leymah Gbowee, i la iemenita Tawakkul Karman recullen el Premi Nobel de la Pau

En un discurs que inicià amb les paraules  ” no en nom de els dones...

Farmacologia de gènere

Les reaccions adverses als fàrmacs apareixen més vegades en dones que en homes “Els homes...