Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

25 anys de Surt, obrint les portes

El passat 26 de setembre la Fundació Surt va portar a terme una jornada de portes obertes en el marc de les activitats que durant tot l’any hi ha programades en la celebració dels 25 aniversari de l’entitat.

 

Carme jornadas 3

Exposició de les activitats de Surt.

 

La Fundació Surt porta 10 projectes de recerca social i innovació metodològica amb perspectiva de gènere, locals i internacionals; compte amb 12.184 participants en programes comunitaris amb perspectiva de gènere i intercultural; té 522 professionals participants en activitats formatives; y 3.441 persones van ser ateses en programes de Surt i serveis externs gestionats per l’entitat.

La jornada de portes obertes es va portar a terme en la seu de l’entitat al barri del Raval de Barcelona. La proposta va ser donar a conèixer al barri, a la ciutat i al país els diferents projectes i activitats en marxa des de l’entitat. La quotidianitat del treball i les persones usuàries, així com els objectius i poder parlar, també, en primera persona de les experiències d’empoderament de les dones usuàries i professionals.

Una exposició va recollir diferents moments i activitats portades a terme. Fundació surt té com a objectiu l’equitat de gènere i l’empoderament per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per eradicar les discriminacions per raó de gènere.

Durant el matí es van oferir visites guiades per l’exposició i els diferents espais de la seu. A la tarda van venir els plats forts amb un diàleg amb diferents dones que han participat en el programa “Obrint Portes”, un programa d’atenció social i empoderament per a dones en situació de pobresa, que està en marxa fa 7 anys. El diàleg va tenir moments molt emotius i de reconeixement mutu.

 

Carme jornadas 1

L’espectacle musical amb llengua de signes.

Per tancar la jornada es va oferir un espectacle musical que va anar a càrrec de Cris Blanco i Pat Sol “Música inclusiva en llengua de signes”, que van oferir diferents cançons en acústic, acompanyades d’una traductora a la llengua de signes.

Durant el petit concert es va oferir un refrigeri de la diversitat que contenia, entre d’altres, plats vegans i halal. Es va comptar amb un servei de guarda per infants que, també, van participar de forma activa al concert.

La jornada va ser un espai d’intercanvi amb la ciutadania i algunes i alguns professionals de l’àmbit social que van ser presents a les diferents activitats, i marca el darrer tram d’activitats del vint-i-cinquè aniversari, que tindrà com a acció central una jornada el proper 30 d’octubre al Museu Marítim i que porta per títol “25 anys compromeses amb les dones”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Elisa Pellacani, a EYE Catalunya, la televisió de la cultura en directe / La Independent / Notícies gènere

L’artista i promotora cultural Elisa Pellacani serà una de les protagonistes de la tercera...

Els “amics” de Pedro es fan amb el CIS

El Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) ha decidit testar quines són les Percepcions sobre igualtat entre...

Les Cruella de Vil

(La síndrome de hybris o la malaltia del Poder) PENSAMENTS Deia Frederica Montseny que «la...