Dilluns 06 maig 2024

Dilluns 06 maig 2024

Compartir

Mediterrània: 10 anys del concurs “Un Mar de Paraules” / La Independent / Notícies gènere

El concurs literari «Un mar de paraules»*, convocat per l’IEMed i la Fundació Anna Lindh, arriba aquest any 2017 a la seva 10a edició.

El tema escollit per aquesta edició “Joves, estereotips i radicalització”,  dona protagonisme a les i als joves euromediterranis als quals s’adreça el concurs des de 2008, a fi de compartir les seves experiències, com es veuen i com es perceben dins la societat en què viuen.

 

L’IEMed i la Fal opinen que: “Al sud i l’est de la Mediterrània, a partir de les primaveres àrabs, la joventut ha adquirit més protagonisme als mitjans de comunicació. I arreu, nord o sud de la Mediterrània, la situació econòmica margina els joves. El món dels joves és vist a través dels estereotips i del dualisme: bé com a persones innovadores i amb més formació que mai, bé com a persones fàcilment manipulables a través de les xarxes socials”.

És per aquests motius que consideren que el relat és una eina molt valuosa en permetre indagar les conviccions i experiències més profundes.”El missatge literari pot aportar una visió personal, històrica i antropològica de la complexitat de l’ànima humana, i apropar experiències similars de procedències diverses” reflexionen en la convocatòria.

 

 

* La data límit per a presentar les obres originals, en qualsevol de les llengües oficials dels països euromediterranis, és el 24 de maig.

Més informacióConvocatòria i reglament

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Què en pensa… Joana Ortega. UDC

Què en pensa… Joana Ortega. UDC Exigir des de l’Administració la plena igualtat laboral entre...

Argentina: Concentración de 260 Hombres Contra el Machismo en el Puente de la Mujer de Buenos Aires

Buenos Aires, Martes 26 de Julio de 2011  260 Hombres Contra el Machismo en el...

Esther_Vivas

Les dones de tornada a la llar?

Article publicat a Público, 25/11/2012 Les dones de tornada a la llar. Això, sembla ser,...