Dimarts 16 juliol 2024

Dimarts 16 juliol 2024

Indigenas

Compartir

Centreamèrica – Mèxic: “Notimia”, Agència de Notícies de dones indígenes i afrodescendents / La Independent / Notícies Gènere

 

A través d’un grup de dones de Centreamèrica i Mèxic, s’ha llançat el portal Electrònic, Notimia,  Agencia de Noticias Mujeres Indígenas y Afrodescendentes, amb l’objectiu de donar visibilitat i integrar aquests temes en l’Agenda de les Comunicadores.

 

 

 

  

Una de les representants de La Alianza de Mujeres Indígenas de Centro América y México, Guadalupe Martínez, comento, que aquesta iniciativa, és el resultat de diversos anys de treball amb el Centro Cultural de Espanya, Ciutat de Mèxic i diverses institucions internacionals amb l’objectiu d’enfortir les xarxes comunitàries de dones comunicadores indígenes i afrodescendents a Llatinoamèrica.


El llançament internacional es farà durant el Fòrum Permanent per a les cuestions Indígenes a la seu de Nacions Unides a Nova York, el proper 24 d’abril. S’ha fet un pre-llançament a Mèxic aquest 5 de abril passat, al Centre Cultural de España, a la Ciutatat de Mèxic.

Per primera vegada en la història del Fórum Permanente, s’oferirà un espai per a la divulgació de material visual, gràfic de les organitzacions de pobles indígenes, agències del Sistema de Nacions Unides i altres, i serà conegut com “Zona de Comunicación Indígena”, el qual permetrà connectar a les comunitats, governs, agències del sistema de Nacions Unides i altres actors, amb les i els participants de la XVI Sesión del Fórum Permanente.

Amb aquest projecte, s’ha constituït, una xarxa de 200 comunicadores, que difonen i presenten productes comunicatius professionals en diferents formats, digitals, audiovisuals i auditius que abasten successos i interessos de comunitats i pobles originaris en idiomes indígenes.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cafè, política i bescuits als Estats Units

No és un moment, aquest, per adormir-se en els llorers, ni al cor dels Estats...

La petita infància, es l’oblidada de la societat

Lita Alvárez és directora general de la Fundació Quatre Vents, ubicada al Raval des...

24 d’octubre, Dia mundial de les Nacions Unides

Les reivindicacions dels moviments de dones i feministes van iniciar les Conferències Mundials de...