Dijous 02 maig 2024

Dijous 02 maig 2024

Compartir

Sant Martí. Barcelona: II Premi Jove de Còmic sobre la Violència envers les dones / La Independent / Notícies gènere

La segona edició del Premi Jove de Còmic Sant Martí* ja està en marxa.  Una convocatòria dirigida a joves de menys de 25 anys, que fins al 4 de novembre podran enviar originals al concurs.

 

 

 

 

Aquest projecte té com a finalitat sensibilitzar i implicar les persones més joves en la lluita contra la violència masclista. A més, vol fomentar unes relacions més equitatives i igualitàries entre homes i dones a través de l’expressió creativa en un mitjà artístic proper i assequible com és el còmic. És per això que es desenvolupa  aquest projecte, amb l’objectiu de sensibilitzar a adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència  (Veure Video).

 

Promoure la cultura de la no violència


Poden presentar originals estudiants de qualsevol districte de Barcelona, fins el  4 de novembre, però cal destacar que s’ha fet una campanya especial a Sant Martí. També s’ha publicat i distribuït  una publicació amb un recull de les obres presentades a la primera edició del 2015.

 

 

 alt

 

 

El premi l’organitza el Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI, amb la col·laboració del Consell de les Dones, les biblioteques de Barcelona, Trama Serveis Culturals, l’Escola Joso Centre de còmic i arts audiovisuals i Norma Editorial.

Els Premi inclou dues categories:

–  Categoria A (per a joves de 16 a  25 anys): Dotat amb 1.000 € i un lot de còmics i novel·les gràfiques.
–  Categoria B (per a menors de 16 anys): Dotat amb un curs intensiu de còmic, un lot de material gràfic valorat en 200 € i un lot de còmics i novel·les gràfiques.

La convocatòria també inclou un premi del públic per a cadascuna de les categories:  dotat amb un curs intensiu de còmic i un lot de còmics i novel·les gràfiques.

 

*Consulteu les bases i feu una ullada al díptic del Premi.
[Per a +info: Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) Regidoria de Feminismes i LGTBI Ajuntament de BarcelonaT. 932 85 03 57  Mireu http://www.bcn.cat/dona]
(*)  Podeu trobar +info sobre el lliurament dels premis de l’edició de l’any pasat a santmartiambveudedona.cat

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comunicat Intersindical Valenciana contra l’explotació sexual: 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual

Milions de dones i menors en el món són venudes diàriament, segons dades de l’ONU,...

Violència en línia contra les Dones Periodistes

A l’auditori del Parlament de Catalunya va tenir lloc el dilluns 23, un acte de...

Barcelona: Exposició: “Dona: Tots en som una” / La Independent / Notícies gènere

UNHCR ACNUR, l’Agència de l’ONU per als refugiats, en la seva delegació a Catalunya ha...