Dilluns 06 maig 2024

Dilluns 06 maig 2024

Catalunya: 11 de 30 investigacions premiades són per a dones / La Independent / Notícies gènere

En el sistema universitari català la investigació continua sent majoritàriament masculina, amb diferències encara importants: 11 de 30 premis van ser atorgats a dones en les distincions ICREA Acadèmia corresponents al 2015, i lliurats pel govern aquesta setmana.

 

Investigadors i investigadores amb guardons (foto: gencat.cat)

 

Ressalta que a l’àrea “Ciències de la vida i medicina” la majoria de les investigacions premiades, 4 de 7, van ser entregades a dones. Aquest sector, tradicionalment masculí, en els darrers anys s’ha anat feminitzant i en el camp de la investigació també es nota, d’acord amb els resultats d’aquesta premiación.

Excepte en medicina, d’acord a les àrees de treball la majoria tenen una preponderància masculina important: maig 2 investigacions premiades corresponen a dones en Ciències socials i del comportament, 2 de 7 Tecnologia i enginyeria, igualment 2 de 7 en Ciències experimentals i matemàtiques, 1 de 4 en Humanitats.

“Els guardons ICREA Acadèmia, que enguany arriben a la vuitena edició, reconeixen la tasca de recerca del professorat que desenvolupa la seva activitat en alguna universitat pública catalana i, al mateix temps, contribueixen a retenir el talent investigador dins del sistema universitari de Catalunya” , assenyala el butlletí informatiu del govern català.

Les investigacions distingides pertanyen a la Universitat de Barcelona (5), la Universitat Autònoma de Barcelona (6), la Universitat Politècnica de Catalunya (5), la Universitat Pompeu Fabra (8), la Universitat de Girona (2), la Universitat Rovira i Virgili (3) i la Universitat de Lleida (1).

Per àrees de coneixement, la distribució ha estat la següent: ciències experimentals i matemàtiques (7), tecnologia i enginyeria (7), ciències de la vida i la medicina (7), humanitats (4), i ciències socials i del comportament ( 5).

Els 30 professors i professores que van rebre el guardó aquest any amb el premi ICREA Acadèmia rebran 40.000 euros anuals cadascun, durant un període de 5 anys. Aquestes distincions estan destinades exclusivament al professorat universitari que està impartint docència i que es troba en fase plenament activa i d’expansió de la seva activitat investigadora.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Campanya antiracista contra els controls d’identitat

Per les xarxes socials s’està realitzant una campanya de signatures i difusió d’un missatge en...

Sierra Leone: Prohibida l’ablació / La Independent / Notícies Gènere

 Els organismes de Drets Humans estan celebrant la decisió del Govern de Sierra Leone, de...

Nous concerts del CICLE DONES a l’Auditori AXA

 Bebe arriba a Barcelona amb la força del seu espectacle i la transgressió de les...