Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

Espanya – Argentina: PUBLICACIONS: La realitat trans a Espanya i Argentina durant tot el segle XX / LA INDEPENDENT / NOTÍCIES GÈNERE

 


Rafael M. Mérida Jiménez, investigador del Centre Dona i Literatura, acaba de publicar dues obres que reflexionen sobre la realitat trans a Espanya i Argentina durant tot el segle XX. La primera és el volum Transbarcelonas (Edicions Bellaterra, 2016), el qual contextualitza i analitza alguns dels més importants discursos polítics i culturals de la Barcelona transexual, incloent-hi cinema, espectacles, performances, còmics, novel·les, contes, articles periodístics, autobiografies, entrevistes i persones trans que escriuen o que són escrites.

La segona publicació és Memorias, identidades y experiencias trans: (In)visibilidades entre Argentina y España (editorial Biblos, 2015), una coedició amb Jorge Luis Peralta (Universidad Nacional de La Plata i investigador del GRC Creació i pensament de les dones) que recull els testimonis de travestis, transexuals i transgènere a Argentina i a Espanya des de la dècada de 1960 fins a principis del segle XXI. A més dels editors, aquest recopilatori aplega assaigs de María Soledad Cutuli, Óscar Guasch, Jordi Mas, Adrián Melo, Alejandro Modarelli, José Antonio Nieto, Cristina Ornielli, Raquel (Lucas) Platero Méndez y Majo Torres entre d’altres.

 

Més informació: http://www.ub.edu/cdona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

8M 2021: Assemblea de la vaga de Sants

...

“Nues”, de Susanna Barranco, menció especial VI edició del Premi Josep Mª Planes

Susanna Barranco agraeix la Menció honorífica La prostitució de les dones amb visió de gènere....

L’ICD i SICARcat: jornada sobre la intervenció amb víctimes de trata de persones amb finalitat d’explotació sexual

La Jornada “Aturar-se, mirar i reconèixer. 10è aniversari” que SICARcat ha organitzat a la...