Dimarts 21 maig 2024

Dimarts 21 maig 2024

Compartir

Poble Nou. Barcelona: Les dones a les cooperatives / La Independent / Notícies gènere

El dijous, 26 de març, es presentarà el documental: “Les dones a les cooperatives del Poble Nou” a l’Ateneu Cooperativa La Flor de Maig. Aquest documental ha estat realitzat per les periodistes de Món Comunicacio, Julia lópez i Susana Villafañe.

 

 

 

Antonia Prades, Carme Piqué i Maite Doñaque son dones que formen part de la historia del cooperativisme a Sant Martí. Malgrat que elles no podien ser socies, ni directives, van viure desde dins l’evolucio d’algunes de les més importants cooperatives del Poble Nou: La Flor de Maig, L’Artesana i Pau i Justicia, que van nèixer a finals del segle XIX, i es van desenvolupar a la primera meitat del segle XX.

Els seus  records – com a treballadores i com filles de socis- són d’abans i durant la guerra, durant el franquisme i el tancament d’aquestes cooperatives. El seu testimoni és molt valuòs ja que recorden amb detalls tant l’esplendor del cooperativisme, com la seva devallada i destaquen com la unió del consum sense intermediaris, i la vida social,   afavoria al món óbrer, i era una veritable forma de vida, en la que varen participar en primera línia.  

* el documental es presentara a les 18,30 hores.  A l’Ateneu:  Carrer Doctor Trueta 195.  Poble Nou

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Julia López

Julia López

Periodista, amb més 40 anys d’experiència en el món de la comunicació i com a redactora de mitjans. Co-fundadora i coordinadora de l’Associació Món Comunicació (AMC).
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Calen més tecnòlogues com la Lisbeth Salander

Un congrés de la UOC conclou que és necessari incorporar les nenes a les TIC...

Barcelona – Internacional: 11 i 12 d’octubre: Jornades “La borsa o la vida: Transnacionals i Feminismes” / La Independent / Notícies gènere

Des de la Campanya No als Tractats de Comerç i Inversió i en col laboració...

Sevilla: I Congrés Internacional de Comunicació i Gènere

Aquesta iniciativa té com a finalitat reflexionar sobre les identitats del masculí i el femení...