Dijous 18 juliol 2024

Dijous 18 juliol 2024

Galicia: Hemeroteca feminista galega, coedició del Centre Dona i Literatura amb el CCG / La Independent / Notícies gènere

Durant les Xornadas Xénero e Documentación III, s’ha presentat* a Santiago de Compostela A Saia. Hemeroteca feminista galega, coeditada pel Consello da Cultura Galega i el Centre Dona i Literatura, sota la coordinació d’Helena González Fernández i Mariam Mariño. Aquesta hemeroteca digital inclou les revistes A Saia,Andaina (1ª època) i Festa da palabra silenciada (números 1 a 9).
 

Totes les capçaleres permeten l’accés a la reproducció digital completa de cada número de la revista, índex simple i índex exhaustiu documentat, la qual cosa permet, per primera vegada, tenir un coneixement complet de les persones i organitzacions que van col·laborar en aquestes revistes, i que resulten fonamentals per conèixer els debats en els moviments lèsbic i feminista, així com tenir una valoració històrica completa de la dècada de 1980.
 
L’equip de documentació ha estat format per Adina Mocanu (Centre Dona i Literatura) i Jennifer Rodriguez (University of Liverpool). El segon lliurament d’aquesta hemeroteca digital està previst pel 2015. Aquestes publicacions són un resultat del conveni vigent entre el Consello da Cultura Galega – Comisión de Igualdade i el Centre Dona i Literatura per tal de desenvolupar accions de recerca al voltant dels estudis de gènere i sexualitat a la cultura gallega.

*Dimarts 2 de desembre de 2014. Consello da Cultura Galega, Pazo de Raxoi, 2º andar. Santiago de Compostela

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Tona Gusi: La Xarxa Internacional denuncia l’incompliment del capitol J de l’acord de Beijing

Tona Gusi, sotsdirectora de ‘La Independent’ i vicepresidenta i coordinadora de la Xarxa Internacional...

“Més del 96% de l’alumnat que entra al programa segueix estudiant a la universitat”

La Shazra Javed és la coordinadora del programa Prometeus de l’Associació Educativa Integral del Raval...

Una dona de Reus víctima de la violència masclista

Montse Gatell, presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), condemna enèrgicament l’homicidi d’una dona...