Dimecres 08 maig 2024

Dimecres 08 maig 2024

Compartir

8 de març de 2014. Dia Internacional de les Dones. Intersindical Valenciana

 

Manifest 8 de març de 2014

Claus feministes per a una societat malalta

Formem part d’una societat patriarcal que té un deute històric amb les dones, encarregades de cuidar les persones sense rebre’n a canvi cap remuneració ni reconeixement. Una societat que sembla que no avança cap a la igualtat, ans al contrari, trafica en els cossos de dones i xiquetes, en compra l’esclavitud i la misèria. Que maltracta o consent que siguen agredides i assassinades pel seu sexe i que siguen discriminades en tots els els àmbits i sectors. Una societat cada vegada més malalta.

El feminisme no tindria raó de ser si la desigualtat, la discriminació i la consideració devaluada de les dones no hagueren existit mai, ja que sorgeix com a resposta a la conculcació pertinaç i constant dels drets de les dones pel patriarcat, com a ideologia cultural i per les seues múltiples manifestacions en els diferents àmbits sociopolítics de tots els temps.
Encara que suposa un al•legat a la igualtat entre homes i dones, segueix despertant una barrera de precaució i fins i tot de rebuig. Però el feminisme continua sent necessàri arreu del món.
A l’Estat espanyol, les pretensions del govern del Partit Popular, aferrat a valors patriarcals i a la moral catòlica més inquisitorial, està usurpant els drets de les ciutadanes.
La precarització de l’ocupació de les dones o la discriminació salarial, la reforma laboral i les polítiques d’ocupació dels governs valencià i espanyol estan destruint ocupació estable. Al País Valencià, les últimes dades del mes de gener superen la mitjana estatal d’atur i situen de nou les dones, amb 290.673 aturades, per damunt del nombre d’aturats.
El desinterés i l’absència de polítiques contundents en la lluita contra la violència de gènere; les traves per a accedir a la justícia; l’abandó per part de l’Estat de les persones dependents; el desmantellament de la xarxa pública d’assistència a dones maltractades; la dilació i el menyspreu per equiparar els permisos per naixement a ambdós progenitors; la usurpació del dret de les dones a decidir sobre el seu cos i el moment de la seua maternitat; la segregació de sexes en les escoles subvencionades o l’eliminació de qualsevol contingut coeducatiu són algunes de les perversions d’aquests governs que obeeixen més a ideologia ultraconservadora que a altres motius.
Ara i sempre som feministes i fem bandera de la nostra ideologia. Reivindiquem el seu valor com a teoria crítica de la societat que defensa l’equitat efectiva i real entre dones i homes. Hui, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, volem manifestar:

? Lluitem contra tot el sistema que pretenga arrabassar-nos els nostres drets. Contra el patriarcat i la divisió sexual del treball, pel repartiment del treball remunerat i el de cura de les persones com a base del sistema del benestar.

? Reivindiquem el dret a la nostra sexualitat, a la diversitat, a decidir sobre el nostre cos. Educació afectivosexual i avortament lliure, gratuït i segur.

? Tenim dret a un treball digne i en les mateixes condicions que els homes, sense patir ocupació en precari ni discriminació salarial.
? L’educació és l’instrument imprescindible per a la defensa dels drets de les dones i la conscienciació des de la infància i la primera socialització.

? Reivindiquem l’estat del benestar que garantisca els serveis públics d’atenció a les persones majors i dependents, i les escoles públiques infantils.

? La reforma dels permisos per naixement i adopció, que han de ser iguals per a ambdós progenitors i remunerats al cent per cent.

Cal transformar el component de poder que actualment segueix imposant-se en les relacions entre homes i dones com a fruit del patriarcat. Perquè no volem viure en aquesta societat malalta, som conscients que el camí cap a un estat del benestar que assegure els drets i l’avanç en la igualtat de gènere només pot passar pel feminisme.

Visca la lluita feminista!

País Valencià, 8 de març de 2014

Intersindical Valenciana

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Ressorgeixen estereotips sexistes i racistes en la publicitat a Cuba

Modera Luisa Campuzano Intervenen d 8217 esquerra a dreta Naldy Patricia Rodriguez Zuleica Romay...

La Suprema Cort de Justícia de Mèxic declara inconstitucional la criminalització de l’avortament

Estableix un precedent que obligaria als jutges de la resta dels estats a fallar...

Feminicidis

Llistat actualitzat de dones i xiquetes assassinades per violència masclista Feminicidis als nbsp Països Catalans...