Dijous 18 juliol 2024

Dijous 18 juliol 2024

ameco

Artistes i professionals signen contra la nova llei de l’avortament

Foto:Archivo AmecoPress

 

Artistes i professionals de diferents àmbits signen un manifest contra la nova llei de l’avortament. Asseguren que la llei és una amenaça per a la dignitat de les dones de l’Estat espanyol.

Unes 1.150 dones de diversos àmbits professionals i artístics han signat un manifest contra l’avantprojecte de llei de l’avortament d’Alberto Ruiz-Gallardón, ministre de Justícia. Les signants reclamen l’avortament com un dret i sostenen que la llei suposarà “un greu retrocés dels drets reproductius i de la llibertat de les dones espanyoles”. També han manifestat el seu suport a la iniciativa del col·lectiu feminista ‘El tren de la llibertat’ , que realitzarà un viatge des d’Astúries fins a Madrid per presentar un escrit de protesta al Congrés dels Diputats el pròxim 1 de febrer.

D’acord amb la proposta de l’analista i crítica de cinema Pilar Aguilar, escriptores Rosa Montero, Marta Sanz, Almudena Grandes, Elvira Lindo i Ángeles Caso; artistes com Ana Belén, Maribel Verdú, Marina Rosell, Ariadna Gil, Kira Miró, Aitana Sánchez Gijón i Pilar Bardem; la científica del CSIC Belén Valenzuela Requena; les periodistes Pepa Bueno i Mercè Rivas Torres i l’exministra socialista Ángeles González-Sinde han signat un Manifest on exigeixen al govern que retiri l’Avantprojecter de llei de l’avortament presentat pel ministre de justicia Alberto Ruiz-Gallardón.

 

Text del Manifest

Les sotasignats, professionals del món acadèmic de la cultura i les arts, i davant l’amenaça que per a la nostra dignitat suposaria l’aprovació per les Corts de l’Avantprojecte de llei de l’avortament presentada pel ministre de justícia Alberto Ruiz – Gallardón, volem declarar el següent:

Com a dones lliures, ciutadanes de ple dret en un país democràtic i aconfessional que programàticament es regeix per principis constitucionals i no ideològics, exigim al govern de la nació que retiri l’Avantprojecte de llei de l’avortament presentat pel ministre de justícia Alberto Ruiz-Gallardón  per considerar que lesiona greument la nostra sobirania sobre el nostre cos, la nostra capacitat de triar lliurement les decisions que afecten a la maternitat i la nostra autonomia moral  base de la dignitat i de la llibertat personals a les que té dret l’ésser humà en un estat de dret. Invoquem la llibertat de consciència com a únic rector de les nostres decisions.

Com a dones lliures, ens neguem a acceptar una maternitat forçada, i a la intervenció de qualsevol professional o instància de poder en la nostra decisió de ser o no mares, intervenció que subordina la nostra posició com a subjectes autònoms al criteri d’altres, convertint-nos en menors d’edat i danyant així la nostra independència.

Cap majoria política nascuda de les urnes, per molt absoluta que sigui, cap creença religiosa, està legitimada per convertir els drets dels ciutadans i ciutadanes en delictes, imposant principis ideològics particulars mitjançant l’aplicació d’una sanció penal.

Per tot això, exigim que la salut sexual i reproductiva torni a regir-se per l’actual llei de terminis, que respecta els drets de les dones als quals aquí al·ludim i que ha demostrat la seva eficàcia, i generat consens entre la ciutadania, des que es promulgà fins avui.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Picture of Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Comarques Tarragonines I Terres de l’Ebre: L’ICD i la Diputació de Tarragona ofereixen formació a les dones que volen emprendre

L’Institut Català de les Dones (ICD) i la Diputació de Tarragona organitzen la segona quinzena...

Cursos de formació pràctica per advocades i advocats

L’estat espanyol forma part del Conveni Europeu de Drets Humans des de 1979, per tant,...

Teresa Jordà

Catalunya: jornada tècnica en línia per commemorar el Dia Internacional de la Dona Rural / La Independent / Notícies gènere

Teresa Jordà, en la cloenda de la jornada, ha afirmat: “El futur d’un medi rural...