Dimecres 17 juliol 2024

Dimecres 17 juliol 2024

Compartir

XII Trobada Feminista llatinoamericana i del Carib a Bogotà

Nomenar la dotzena Trobada Feminista Llatinoamericà i del Carib 30 anys de Feminisme Llatinoamericà i del Carib: deslligar, despullar i reprendre és la proposta de donar una mirada al camí recorregut per tal de deslligar els nusos que hem anat amarrant,reprendre els debats i diàlegs tancats…



despullant els cossos, les consciències i les apostes polítiques per una vida digna, lliure i autònoma per a les dones; exercici polític que, esperem, ens permetrà pensar juntes sobre l’horitzó de les lluites feministes a la regió. 

La Trobada, que té lloc del 23 al 26 de novembre,torna a Colòmbia després de tres dècades i creiem com a comitè organitzador que és una gran oportunitat per fer un balanç, aprofitar la immensa capacitat reflexiva del moviment feminista i traçar juntes camins que ens permetin seguir endavant.

De nou apel·lem a paraules conegudes que ens han inspirat en altres moments per actuar juntes: deslligar, despullar i reprendre. Les tres suggereixen nusos, xarxes, embolics i nous començaments. Per això, volem establir el sentit que li hem donat i que guiarà política, metodològica i estratègicament el desenvolupament d’aquesta Trobada.

Deslligar i despullar tenen alguna cosa en comú i és que ambdues estratègies ens serveixen per animar la discussió de la memòria. El prefix “des” ens porta a la negació o la inversió del significat de les coses, ens indica el que hem de buscar i reprendre per re-significar. I a reprendre, el prefix “re” ens pot donar les pistes per tornar a carregar, tornar a fluir en les nostres apostes com feministes. Els dos primers elements són per generar la reflexió a partir del passat i fer un balanç i l’últim és per pensar i construir sobre el futur.

La comissió organitzadora de la dotzena Trobada Feminista Llatinoamericà i del Carib està integrada per dones que des de les múltiples identitats, interessos, desitjos, capacitats i diversitats estem compromeses en preparar una vegada més a Colòmbia la realització d’aquest espai de trobada, debat i acció feminista en Amèrica Llatina.

Som dones d’edat mitjana, joves, velles, de diferents generacions i amb diverses experiències i impressions biogràfiques en la tasca feminista.

Som mestisses, d’origen ancestral afro i indígena, tenim barreja d’influències culturals, ideològiques i polítiques, som de classe mitjana o estrats baixos, tenim relacions eròtic-afectives amb dones o amb homes socialment construïts, mares, no mares, lesbianes, heterosexuals, bisexuals, sense gènere, però que en tot cas qüestionem la heteronormativitat obligatòria que tanca els cossos i el desig. Habitem diferents territoris del continent, SOM LLATINOAMERICANES I DEL CARIB.

Militants des de fa 30 anys, des de fa 10, des de fa 5 anys, des de fa poc, feministes independents i autònomes de tota una vida. Tenim diferents professions, expertesa i experiències, som treballadores, sociòlogues, mèdiques, antropòlogues, publicistes, enginyeres, ratolins de biblioteca, infermeres, arquitectes, advocades, historiadores, dones no professionals, som acadèmiques, professores, artistes. Dones que treballem, anem a l’oficina, anem a la fàbrica, ballem, cantem, estudiem, escrivim, reflexionem críticament i incidim perquè les societats en què vivim es transformin. Dones que participem en conferències internacionals o que ens neguem a fer-ho, que participem de les institucions i les ONG i que no ho fem, i que també formem part de concertacions nacionals.

Som activistes, fundadores o integrants de xarxes regionals de salut, d’hàbitat, d’educació, de drets sexuals i de drets reproductius, entre altres. Així mateix hem impulsat campanyes sobre violència, participació política, avortament, drets sexuals, contra els fonamentalismes, per les dones migrants i moltes altres.

 Algunes participem en la preparació de la primera Trobada Feminista Llatinoamericà i del Carib, assistim a altres i per a diverses aquest serà la primera trobada. SOM FEMINISTES.

El nostre compromís és orientar el procés de debat polític que ens portarà a una Trobada commemorativa com aquesta, buscar els mecanismes per fer-ho, definir els llocs per trobar-nos, pensar en què menjarem, on ens trobarem, com estarà la ciutat que va a rebre…Volem propiciar una dotzena trobada que ens permeti deslligar, despullar i reprendre la nostra feina feminista en el marc de la celebració de les dotze trobades feministes llatinoamericans i del Carib, realitzades en trenta anys.

Per al desenvolupament de la XII Trobada s’ha establert la conformació de comissions de treball com a mecanisme de funcionament i d’organització. La participació en les comissions és voluntària i reflecteix el nostre compromís amb la realització de la Trobada. Les participants, que venim de diferents ciutats del país i de la regió, ens reunim periòdicament, de manera presencial o virtual, per discutir diferents aspectes al voltant de la dotzena Trobada.

 

Seguiment de la 12 Trobada Feminista Llatinoamericana i del Càrib per la Red Nosotras Radio que retransmet en directea a Radio Internacional feminista des de Colombia

Dijous 24 i Divendres 25 de novembre a Viu de 2pm a 4 pm hora de Colòmbia / 16.00 a 18.00 hores Argentina / 20.00 a 22.00 hores Espanya.

Dissabte 26 de novembre, En Viu: Plenària Final i Cloenda de la Trobada Feminista. Horari a confirmar.

Informa’t per facebook:www.facebook.com/rednosotras ó www.facebook.com/radiofeminista

Escolta per  http://www.rednosotrasenelmundo.org

URL: http://tesla.todoexitos.com:6210

A partir d’avui pots trobar àudios de la cobertura del ELCAP Feminista en  www.radiofeminista.net

  Ilusión y trabajo unen a feministas en el ELCAPFotografíasi entrevistes des del Trobada Llatinoamericana i del Carib d’Acció i Pràctiques Feministes. Bogotà, Colòmbia. Del 18 al 21 novembre de 2011.

  Campaña Nuestra Memoria, Nuestro FuturoEntrevista amb Ana María Portugal i Isabel Duc de ISIS sobre la campanya i el treball de documentació de 30 anys de Trobades Feministes a Amèrica Llatina i el Carib.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Carme Porta Abad

Dir les coses pel seu nom

OPINIÓ Diuen que les situacions de violència masclista augmenten entre els i les joves, que...

LAS MOIRAS. Intervención con jóvenes: Concurs “Construyendo Igualdad”

http://www.redjovenes.es/ CONCURS LITERARI CONVOCAT PER “MUJERES JOVENAS LAS MOIRAS”:1ª EDICIÓN – Curso 2011/2012 MUJERES JÓVENES...

Les joies que les dones lluim

Un xoriço ha entrat a casa meva i ha atacat el meu dormitori. M’ha deixat...