Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Compartir

8M2023 de Coeducació transformadora – COMUNICAT

Apostem per l’educació en igualtat per a transformar el món

En el marc del 8M alcem la veu per a exigir la igualtat real i efectiva entre homes i dones, posar fi a les discriminacions cap a les dones i les nenes en tots els països del món i, reclamem vides dignes per a totes.

Apostem per la coeducació com a eina educativa per a la igualtat de gènere i la prevenció de violències masclistes a Espanya i en el món.

Madrid, 6 de març 2023. Des de InteRed, ONGD especialitzada en educació i gènere, en aquest 8M, reconeixem els importants avanços dels moviments feministes i de dones a tot el món, que han inspirat polítiques públiques per la igualtat; alcem la veu reconeixent que queda molt per fer i exigim la igualtat real i efectiva entre homes i dones.

El recent informe de la Bretxa Global de Gènere, del Fòrum Econòmic Mundial, calcula que, al ritme actual, farien falta 132 anys per a tancar la bretxa mundial de gènere. La participació política (en parlaments, ministeris i prefectures d’estat, segons gènere) és l’àmbit on la bretxa és major (22%), quatre vegades major nombre d’homes que de dones.
En el món globalitzat, no podem mirar la vulneració de drets de les dones i les nenes només des d’una òptica local. Els drets de les dones es vulneren cada dia en tots els llocs del món: segons UNWOMEN i l’OMS, estima que, a nivell global, 736 milions de dones (una de cada tres) ha sofert en la seva vida violència física o sexual (el 30% de les dones a partir de 15 anys); a nivell global en 2020, 81.000 dones van ser assassinades a les mans de les seves parelles o familiars; i menys del 40% cerca ajuda. Adverteix que les dades, després del COVID-19, no han retrocedit en els últims 10 anys, si no que s’han exacerbat després de la pandèmia.

A InteRed, treballem a Espanya i en 12 països del món, apostant per la coeducació per a construir societats més igualitàries i respectuoses; i per una cooperació feminista per a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 5, de l’Agenda 2030: Igualtat de gènere.

La coeducació com a estratègia per a construir societats equitatives, justes i democràtiques

A InteRed apostem per la coeducació per a transformar el món. Educar en, i per a la igualtat, per a la prevenció de les violències masclistes, per a la transformació de societats patriarcals i racistes que encara existeixen, en societats lliures de  discriminació.
Considerem que la joventut és clau en la construcció d’una societat igualitària i pilar fonamental per a construir una ciutadania global, crítica i compromesa que fomenti la igualtat; i la coeducació, és l’instrument essencial per a aconseguir-lo, apostant per desmuntar els discursos d’odi i negacionistes que repliquen i inciten a la violència.


Aquest 8M mobilització 

Aquest 8 de març, Dia Internacional de les Dones, cridem a participar a tota la població en les mobilitzacions, per a continuar donant suport als drets de totes les dones en la seva diversitat, defensant i avançant en la construcció d’una societat justa, respectuosa i igualitària. Com a ONGD part de La Fede – Organitzacions per a la Justícia Global, ens sumem a les seves reivindicacions.

Coeducació transformadora és una proposta de La Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere i Fundació InteRed.
#coeducaciótransformadora #jovesmobilitzadesxlaigualtat #8M  #TocaIgualtat #8M2023 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Mare Coratge, una sorpresa al bell teatre La Massa de Vilassar de Dalt

  Mare Coratge i els seus fills, de Beltolt Brecht (1898-1956), és un dels textos...

Esther Vivas

Violència policial, mentides i cintes de vídeo

  OPINIÓ Mentides i més mentides. A això ens té acostumats el Departament d’Interior de...

EEUU: Algú truca a la porta

La candidata del Partit Verd, Jill Stein. Foto wikipedia-org El canvi climàtic ha estat el...