Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

23 S: Dia Internacional contra la Trata. Dones explotades: elles no tenen veu

Amb tant debat sobre legalitzar o no la prostitució, ens estem oblidant de la greu violació dels drets humans de les víctimes de les xarxes mafioses que, aprofitant situacions de misèria i exclusió social, segresten, enganyen i venen a dones i menors com si es tractés de mercaderia.”Trossos de carn”, en el llenguatge dels mafiosos.  

Aquests perillosos delinqüents existeixen gràcies a la cultura patriarcal que cosifica les dones i obtenen els seus grans beneficis explotant-les sexualment en matrimonis forçats, pornografia o -en el major percentatge- prostitució. L’esclavitud del segle XXI que a més de consentir-se, se’ns vol vendre com el màxim exponent del luxe.   

 

L’explotació sexual és la forma més cruel de la violència masclista. Un greu problema a nivell mundial que atempta contra els drets humans de milions de persones, en la seua majoria dones i xiquetes, que són ingressades en el mercat del sexe en condicions d’esclavitud, amb jornades interminables, sotmeses a tot tipus de violències i, en molts casos, obligades a prendre hormones per a explotar al màxim el seu rendiment.  

Recordem -aprofitant aquest 23 de setembre, Dia Internacional contra l’explotació sexual i la trata de persones- que són més de dos milions les dones i menors víctimes del tràfic per a la seua explotació sexual. Que no tenen veu, no poden parlar perquè elles i les seues famílies estan amenaçades. Perquè no coneixen l’idioma i estan indocumentades, vigilades constantment, aïllades, drogades, amb estrès post traumàtic. Perquè pensen que, per la seua situació irregular, són delinqüents. Perquè han reduït la seua capacitat de reacció a força de pallisses, violacions, fam, sed, drogues, misèria…  

La prostitució és un negoci pròsper per a les màfies i proxenetes, el segon a nivell mundial després del tràfic d’armes. L’explotació sexual és una esclavitud que persisteix perquè hi ha prostituïdors: els que venen i els que compren dones i menors com si foren mercaderia. Preguntem-nos on van a parar els set bilions de dòlars de guanys anuals de la prostitució i a qui enriqueixen. Pensem en eixos dos milions de dones i menors que anualment són desplaçades i explotades sexualment, persones sense veu que si pogueren fer-se escoltar demanarien eixir d’eixe infern i tornar a la vida que algú els va arrabassar.  

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Urnes, mentides i cintes de vídeo

    OPINIÓ Un dels misteris més grans del referèndum de l’1 d’octubre van ser...

Maria Àngels Viladot

Les paraules no se les endú el vent

   OPINIÓ Mots com perillós, amenaça, desastre… desfermen un augment de cortisol en el torrent...

DONA CREA-CREA MUJER 2021: Arts escèniques de dones per a tothom

    La creativitat de les dones s’apodera de l’escena amb un festival de teatre, del...