Dilluns 22 abril 2024

Dilluns 22 abril 2024

Compartir

Xè Aniversari de La Independent

EDITORIAL

Per Tona gusi i Amada Santos

Aquest 11 de Setembre és el nostre Xè aniversari i estem de celebracions perquè la primavera del 2005 vàrem crear la Xarxa Internacional de Dones Periodistes i Comunicadores de Catalunya, integrada a la Xarxa Internacional amb Visió de Gènere (XIDPIC.CAT – XIPVG) fundada a la tardor del mateix 2005 a Mèxic. En fem 10 i 15 d’anys, i no en són pocs.

Els objectius bàsics de la Xarxa, reflectits a La Independent han estat sempre donar veu a les dones i als seus col·lectius, d’aquí i d’arreu del món. Des d’un periodisme feminista, i per tant més democràtic, fer el possible per visibilitzar els seus treballs i les seves lluites, amb un servei de comunicació compromès en el respecte i difusió dels Drets Humans, dels Drets de les Dones i  de les Nenes.

L’11 de Setembre de 2010, dia de la primera edició de la Independent com a primera agència de notícies amb visió de gènere de Catalunya, dèiem que aquesta era: “l’eina estratègica dels projectes que impulsa la Xarxa, que tenen per objectiu sensibilitzar la ciutadania a través dels mitjans de comunicació (generalistes, locals, del “tercer sector” i alternatius), sobre la perspectiva de gènere”. 

Agraïdes per aquestes prop de 19 milions cinc-centes mil visites a pàgina durant aquests 10 anys, continuarem treballant pels mateixos objectius – amb les nostres col·laboradores, lectores i lectors – aquest proper curs i els que vinguin, en la denuncia de: les  violències masclistes i qualsevol tipus de violència sobre les persones i col·lectius LGTBIQ, de la violència i discriminació racista i xenòfoba. Continuarem visibilitzant: els treballs de cures, ara més que mai ens temps de pandèmia; la participació política de les dones autòctones i migrades; la defensa dels Drets dels Pobles, al nostre país i arreu del món, especialment la defensa de les seves lidereses, que veuen trepitjats els seus drets i que pateixen la manca de llibertat, la violència dels Estats i en alguns cassos el feminicidi. I sempre per la cultura de la vida més vivible, en un món més sostenible i just, que sense les dones no és possible. 

Però no podríem continuar pas sense el record d’estima i reconeixement a les companyes, col·laboradores i col·laboradors que ens han deixat: la nostra presidenta fundadora, Monterrat Minobis i Puntonet*; la nostra tècnica en TIC’s i editora durant un temps, Pepa Badell, i Andreu Solsona i Anna Masóen suport permanentI molt especialment també a Moni Monell, que tant va contribuir en la cosolidació de la Xarxa.

* Podeu llegir l’Editoral “La comunicació amb visió de gènere, una eina que obre mons”, que va escriure Montse Minobis l’11 de setembre de 2010 en motiu de la sortida de La Independent.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Taller de Dinamització de la Maleta de Drets Sexuals i Reproductius

L’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears impartirà el dijous, 23 de febrer, el...

Catalunya: Igualtat i Feminismes presenta una guia als municipis per implementar el programa TempsxCures

S’ha elaborat una guía, conjuntament amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis...

A propòsit del dolor. A propòsit de la fibromiàlgia

El 12 maig va ser designat Dia Internacional de la Fibromiàlgia en homenatge a Florence...