Dissabte 01 abril 2023

Dissabte 01 abril 2023

Tractament de les violències masclistes als mitjans

Mèdia.cat – Observatori Crític dels Mitjans (@MediacatCat) ha tuitat a 8:45 p. m. on dj., de febr. 02, 2023:
OPINIÓ I @CarmePorta: “A mesura que els mitjans han anat normalitzant les informacions sobre les violències masclistes, passant de la invisibilitat fins a la hiperexposició, hi ha hagut un canvi d’imaginari. Però tot i així les xifres d’audiència “manen””
https://t.co/EwF9x7RG0D
 

Segons Plano Informativo, la Xarxa de Periodistes de San Luis Potosí van donar suport a les denúncies públiques de diverses comunicadores contra reporters potosins acusats d'assetjament sexual i violència de gènere. Que van ser assenyalats i exhibits a l'estenedor d'assetjadors durant la marxa pel Dia Internacional de la Dona.
Info a Plano Informativo | 13/03/2023 | 

		

#Deepfakes : l’amenaça amb milions de visualitzacions que s’acarnissen amb les dones i desafia la seguretat i la democràcia. Fitxers de vídeo, imatge o veu manipulats amb programari d’intel·ligència artificial de manera que semblin reals.

@el_pais

És que la defensa de Gordillo em sembla bogíssima. Com si t’acusessin d’explotació laboral i diguessis “sí, els exploto laboralment, però a les càmeres es veu que continuen treballant i acceptant els calés”. I tots els periodistes: “ua, és que té raó, presumpció d’innocència”

La meva col·lega @CFWIJ Sophie Fergus escriu sobre la intimidació i les amenaces que pateixen #womenjournalists per cobrir les conseqüències de #earthquake a #Turkey . #Journalists han estat molt impedides per l’estat enmig d’una tragèdia, i això no només censura els mitjans de comunicació sinó també el públic.

El que em frustra és que la informació sobre els presos polítics a #Belarus poques vegades es retuiteja i s’informa on. Més recentment, el brillant @washingtonpost va publicar un article d’opinió.
M’agradaria demanar als meus col·legues dels mitjans occidentals que ajudin a fer-hi llum. Necessiten atenció.

De debò. M’encenc. REALMENT AQUESTA IMATGE representa el puto dolor dels que patim càncer? La por, les nàusees, vomitar, la sonda nasogaàstrica, la cicatriu, no tenir cabell, el mareig, les vies, el porta, el DOLOR.
Tenim una societat que no vol parlar del dolor.

En aquest cas es tracta d’una firma “d’advocats” ( i una advocada en aquest genèric masculí plural).

Llegiu l’article de Mercè Otero, “Què fem amb els superlatius?”. Parla sobre els superlatius que empren els mitjans per parlar de les dones en el cinema i el teatre.


Enhorabona a @sergivicente guanyador del Premi Bertín del podcast d’ @oye_polo @anapolo___ i @oyesherman pel lamentable tuit de l’altre dia!
Encara esperem una resposta contundent del Consell d’Administració de @beteve i de @bcn_ajuntament
https://t.co/9SaZWSy90D

OPINIÓ I Avui parlem de la llei del ‘sí és sí’: @CarmePorta qüestiona el tractament mediàtic de les agressions masclistes.
https://t.co/EwF9x7R8b5

Ja és trist que tothom ho vegi, que sortim els tres a totes les fotos oficials i ni tan sols des de l’emissora on fem el programa s’anomeni a la @neusssi quan es parla del Búnquer. En fi. https://t.co/EjrUBYychW
 

Ens alegra que hi hagi companyes i companys que s’avergonyeixin del mal tractament que fan els mitjans de comunicació de les violències masclistes i que ho denunciïn

el cristo a TV3, el director de beteve jutjant (i negant) casos de violència sexual alegrement, els dos ex-directors de les dues principals ràdios del país acusats d’assetjament sexual, 8tv sent 8tv (da igual cuando leas esto)… ser comunicadora a Catalunya és molt depriment

Sindicat Periodistes (@periodistescat) ha tuitat a 0:21 p. m. on dl., de gen. 30, 2023:
Teniu tota la raó, no es pot victimitzar la denunciant i frivolitzar d’aquesta manera la violència masclista. El consell d’administració s’ha de pronunciar
 

Grup de Periodistes Ramon Barnils (@GrupBarnils) ha tuitat a 4:47 p. m. on dl., de gen. 30, 2023:
Tot el suport als companys (i sobretot a les companyes) de @SomBTV.
 

Grans els treballadors de @SomBTV un exemple per tota la professió: reivindicatius, defensen els seus drets laborals, el dret a la informació de la ciutadania, el servei públic i són feministes i posen el seu director “al puesto”. Es pot demanar més?
 

La direcció d’EL PAÍS fulmina el teletreball. La plantilla, reunida aquesta tarda en assemblea, demana a l’empresa que revoqui la mesura. Aquesta és la resolució aprovada per majoria:

El 15 de gener l’Econòmic mostra una firma especialitzada en Àsia

maiderquilez (she/her) (@maiderquilez) ha tuitat a 4:37 p. m. on dt., de gen. 24, 2023:
Hola @tv3cat @324cat @Mes_324 podeu parlar de nosaltres? De les Infermeres? De la Vaga de SANITAT i para de parlar i posar el focus exclusivant en els Metges COM sempre? Prou ja!!!! Si ens ofeguem, ens ofeguem totes!! #VagaSANITAT

Vicent Partal (@vpartal) ha tuitat a 7:02 p. m. on dl., de gen. 16, 2023:
Saül Gordillo, citat a declarar per agressió sexual amb submissió química https://t.co/K2f0BbJhAI

There is no Event