Dilluns 26 febrer 2024

Dilluns 26 febrer 2024

Compartir

Per què hi ha tan poques dones al Mobile World Congress?

 

 

Alguns mitjans de comunicació, ja han fet referència a manca de dones als llocs d’exposició de les empreses a la Fira de Barcelona.

Per descomptat, que hostesses, models o informadores dels estands resulten molt visibles, però resulta difícil trobar dones representants de les empreses o com a ponents de les conferències. Cal preguntar-se perquè any darrer any passa el mateix.

 

 

Mobil 1

 

 

Tal com ens explica Ester Estela a VilaWeb: “Aquests dies a Barcelona, triomfa el desitjat i tan valorat Mobile World Congress, que fa rendir la ciutat als seus peus, Barcelona es transforma: el metro va més ple que mai, els hotels i els pisos que ofereixen habitacions estan al cent per cent de la seva ocupació i a preus desorbitats, es consumeix més marisc que no pas per Nadal i els serveis de xofer privat es disparen. Però tant a la Fira de Barcelona com a tot arreu, als restaurants i als cotxes de luxe, sobretot destaca el gran nombre d’homes. És un fet tan evident que gairebé no calen estadístiques. I les dades de la Fira ho confirmen: l’any passat només el 21% de les persones assistents del congrés eren dones”.

El Mobile World Congress és la fira de telefonia mòbil més important del món i durant quatre dies aplega a Barcelona les empreses i agents més destacats del sector. I resulta molt visible l’escassa presència de les dones en les empreses dedicades a la tecnologia. Aquest és un dels problemes persistents en la nostra societat.

 


Mobil 3

 

 

El món del mòbil es cosa d’homes?

El mon hi han dones poderoses en tots els àmbits de l’ampli ecosistema tecnològic, però gairebé el 80 % del personal que hi treballen són homes. És cert que al capdavant de les principals tecnològiques a Espanya hi ha dones, com Helena Herrero (HP), Rosa García (Siemens), Irene Caro (Facebook), Pilar López (Microsoft), Marta Martínez (IBM) o Fuencisla Clemares (Google). Ho va recordar amb orgull aquesta última en la seva intervenció, fet que va provocar una ovació dels assistents. Però que siguin notícia per ocupar aquests càrrecs demostra que encara són una excepció, no la regla general que domina en el món dels negocis.

La constatació que el nombre dones que treballen en tecnologies mòbils no supera el 20 % va aconsellar a l’organització des de fa anys la organització del programa del Congrés del programa Women4tech, que ha impulsat GSMA, l’empresa organitzadora del congrés. És una de les moltes iniciatives que aquests darrers anys han sorgit als Estats Units i a Europa destinades a reduir la desigualtat de sexes en el món de la tecnologia. El programa, que fa activitats cada dia del congrés, tindrà la jornada clau en la cimera del dia 1 de març. Hi participaran algunes de les veus femenines més destacades.

La GSMA va desenvolupar el programa Women4Tech per abordar la diversitat de gènere en la indústria mòbil. Està dissenyat per augmentar el lideratge femení en l’era digital i dóna suport a l’objectiu de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides número 5: aconseguir la igualtat de gènere i capacitar a totes les dones i les nenes.

 

Tribuna per explicar els nous projectes

La Cimera Women4Tech serà al pavelló 4 de Fira Gran Via. La Cimera començarà amb una exposició davant el públic (keynote ) de líders de tota la indústria mòbil i els sectors de la indústria adjacents per ressaltar les millors pràctiques en la diversitat de gènere i discutir accions per implicar i apoderar a les dones en tecnologia.

Després de la conferència, la Cimera Women4Tech es centre en aprofundir en la diversitat de gènere, amb sessions centrades en quatre temes clau: La tecnologia de capacitació de les dones farà una ullada a la igualtat de gènere i al desenvolupament professional; Dones encoratjant centres tecnològics de tutoria i educació juvenil. La tecnologia de transformació de les dones se centra en les dones en la comunicació i en les indústries verticals; Les que innoven en la tecnologia examinen les dones com a empresaries i innovadores; Addicionalment, la Cimera Women4Tech celebrarà el lideratge i els èxits de les dones en la indústria mòbil amb la presentació del segon Women4Tech GLOMO Awards anual.

I, per descomptat, Women4Tech oferirà a les assistents una àmplia oportunitat per les dones i les nenes per ampliar el diàleg, establir relacions i avançar en l’agenda de la diversitat durant les pauses de xarxes.

MWC 2018 juntament amb una Key4 Notes dedicada a Women4Tech, reuniran a líders de tota la indústria de tecnologia mòbil i més àmpli espectre, per ressaltar les millors pràctiques en la diversitat de gènere i discutir accions per involucrar i apoderar a les dones en tecnologia.

S’espera que molt aviat doni els seus fruits.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Eullia_Lled_per_Maria_Roig

La màscara de carn*

Eulàlia Lledó (foto de Maria Roig) OPINIÓ Poc després de la magnífica Tomboy (2011) de...

Begoña San José i Joaquima Alemany guardonades amb el premi Ma Lluïsa Oliveda Puig

    La feminista Begoña San José, cofundadora del Fòrum de Política Feminista, i Joaquima...

En el món persisteix la discriminació laboral per maternitat, diu l’OIT

Una evidència preocupant de l’informe és que Espanya és un dels tres països europeus, al...