Dissabte 30 setembre 2023

Dissabte 30 setembre 2023

Compartir

Internacional: ONU Dones s’integra al treball d’ONUSIDA

Enfortirà la col·laboració amb governs en la lluita contra el VIH-sida 

ONU Dones s’ha unit al Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH i Sida (ONUSIDA), com un dels seus copatrocinadors, amb el propòsit d’enfortir el treball del programa a favor de la igualtat de gènere en la resposta a la malaltia. 

Amb la incorporació oficial de l’entitat de Nacions Unides que promou l’apoderament de les dones, aprovada el passat 5 de juny, també pretenen millorar la col·laboració dels governs, les organitzacions i moviment dels drets de les dones amb el Programa Conjunt. 

En comunicat, César Núñez, director regional d’ONUSIDA per a Amèrica Llatina i el Carib, assenyala que la suma d’ONU Dones com a onzè copatrocinador del programa, s’abona a la igualtat de gènere, essencial per donar una resposta eficaç al virus d’immunodeficiència humana (VIH). 

La seva participació també afavorirà el respecte a la salut sexual i reproductiva de les dones, sobretot dels que tenen el virus. 

Actualment, a Amèrica Llatina i el Carib 540.000 dones viuen amb VIH, malaltia que s’ha convertit en la principal causa de mort al món sobretot en edat reproductiva, va advertir Núñez. 

Va abundar que la disparitat de gènere i les violacions als drets de les habitants de la regió, obstaculitzen el seu accés a serveis de salut especialitzats en l’atenció de persones amb el virus. 

Moni Pizani, directora regional de l’ONU Dones per a Amèrica Llatina i el Carib, va assegurar que és vital incorporar l’enfocament de gènere en polítiques, programes i activitats relacionades amb la prevenció, sensibilització i atenció del VIH-Sida. 

Pizani va afegir que la cooperació d’ONU Dones enfortirà el lideratge i la participació de les dones que viuen amb el VIH en els espais de presa de decisions. 

La directora regional d’aquest organisme de Nacions Unides va puntualitzar que la integració de gènere i VIH és fonamental per a l’estratègia d’ONUSIDA i ONU Dones. 

Per això, el mes passat, Michelle Bachelet, directora executiva d’ONU Dones va designar a Patricia Pérez, Presidenta de ICW Global (organització per a l’empoderament i lideratge de dones amb VIH), com a integrant del primer Grup Assessor Internacional de la Societat Civil d’aquesta entitat de Nacions Unides. 

A partir del seu col·laboració formal, les dues instàncies dirigiran els seus esforços a la promoció d’estratègies dirigides a enfortir el lideratge i la participació en els espais de presa de decisions de les dones que viuen i són afectades pel VIH. 

També treballaran en l’enfortiment de les institucions nacionals perquè els governs puguin complir amb els compromisos assumits en matèria d’igualtat de gènere i drets de les dones amb el virus. 

Actualment ONUSIDA col·laborarà amb ONU Dones en àrees que inclouen la integració de la igualtat de gènere i prevenció de la violència contra les dones recolzant la campanya “Uneix-te a la regió i al món”.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

10 anys de Creació Teatral Femenina: NOVEMBRE VACA

  El col·lectiu de dones creadores escèniques Projecte Vaca està celebrant enguany el desè aniversari...

LLeida: Taula Rodona 2.0 sobre Cooperació organitzada per la Coordinadora d’ONGD i aMS

Els compromisos, no se’ls emporta el vent Les formacions polítiques que van participar a la...

“Sugarbaby, o la disfressa de la prostitució ensucrada”

  A qui no agrada una mica de dolçor en aquest món cruel? Així va...