Diumenge 21 abril 2024

Diumenge 21 abril 2024

Compartir

Onu Dona: Africa, Drets i Dones / La Independent / Notícies Genere

 
 
 
El continent africà està demostrant que el seu compromís de promocionar la igualtat de gènere i l’apoderament de la dona, s’ha convertit en el seu objectiu prioritari.
 

 
Políticament han ratificat la convenció sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació contra les dones i més de la meitat dels països han ratificat els drets de la dona a l’Àfrica.
 
Destaquem la Declaració de la Unió Africana del període 2010 al 2020 com el decenni de la dona. Els índexs de pobresa continuen sent molt elevats, la majoria de dones estan en treballs precariament amb sous molt baixos.  No tenen moltes oportunitats, malgrat tot, hi ha un índex elevat d’escons ocupats per dones. No obstant això, la violència augmenta durant els processos electorals,  generant una gran preocupació.
 
Onu dones, treballa a través d’oficines regionals, ubicades a Dakar i Nairobi, portant a terme programes dissenyats al costat dels governs de diferents estats i la societat civil, amb la intenció d’ajudar les dones a desenvolupar la seva capacitat de lideratge.
 
Un dels principals objectius és eradicar la violència contra les dones i les nenes. Potenciar els serveis necessari per a les dones que sobreviuen als conflictes i desastres naturals, ajudant a enfortir lleis que lluitin contra la violència i la discriminació, sent aquesta a l’Àfrica, la que limita les seves oportunitats tot i ser les dones la font vital de la economia.
 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Una vida de lluita mèdica i social contra el càncer

  La Fundació Tècnica i Humanisme realitza la seva festa anual el 14 de desembre...

Oaxaca.Mexic: A Oaxaca està desapareguda una infermera i una altra és agredida al carrer / La Independent / Notícies Gènere

Per Patricia Briseño. SemMéxico  Una passant d’infermeria va ser agredida a la via pública a...

MMM

Catalunya: “On tota cosa muda”, celebració del trasllat de la seu de la FMMM / La Independent / Notícies gènere

La Fundació Maria Mercè Marçal celebra avui, 2 de novembre, el trasllat de la seva...