Divendres 29 setembre 2023

Divendres 29 setembre 2023

Compartir

Olga Sacharoff, pintura, poesia, emancipació

Olga Sacharoff. Fotografia wikipedia

En el marc de l’Any Sacharoff, pintora de Georgia que es va establir a Catalunya, hi haurà, aquest dissabte 25 de novembre, una Roda de premsa* a càrrec d’Elina Norandi, comissària de l’exposició i de Carme Clusellas, directora del Museu d’Art de Girona.

La inauguració* serà després de la Roda de premsa i hi assistiran: Magda Gassó, Cap del Servei de Museus del Departament de Cultura; Carles Ribas i Gironès, regidor de cultura de l’Ajuntament de Girona, així com la comissària de l’exposició, Elina Norandi. L’acte comptarà amb un missatge del conseller de Cultura, Lluís Puig i Gordi.

 

 

 

 

Enguany en fa cinquanta de la mort a Barcelona de la pintora Olga Sacharoff (1889-1967), nascuda a Geòrgia però establerta a Catalunya. Es va formar a l’acadèmia de belles arts del seu país, aviat es traslladà a París, on exposa la seva obra als salons més importants.

Arribà a Catalunya fugint de la Primera Guerra Mundial, com també ho feren, entre el 1915 i el 1917,  altres artistes que vivien a París, com Otho Lloyd, Serge Charchoune, Hélènne Grounhof, Albert Gleizes, Marie Laurencin, Francis Picabia i els Delaunay.Feren vida a Barcelona i a Tossa de Mar.

De les estades i vacances a Tossa, on la parella Lloyd i Sacharoff hi va intensificar la seva assiduïtat a partir del 1919, sorgiren les fotografies d’ell i les pintures d’ella, que ens mostren apats, berenars, festes i balls populars. A través d’aquestes obres la pintora es va desfent dels trets cubistes.

El Museu d’Art organitza l’exposició central de la commemoració, que reuneix més d’una seixantena d’obres originals (dibuixos i pintura), així com fotografies i documentació sobre l’artista, que porten al públic per un itinerari complet per la seva trajectòria vital i artística.

L’exposició romandrà oberta fins el 2 d’abril de 2018.

 

 

DonaGabia.png 1881106711

“Dona Gabia” d’Olga Sacharoff. Imatge www.culturagencat.cat

L’exposició s’ofereix també amb una visita comentada i dinamitzada que permet apropar-se a la seva figura i conèixer el moviment artístic avantguardista a la Catalunya de principis del segle XX.

*Roda de premsa, dissabte 25 de novembre,  11 h a l’ Àmbit 3 – Museu d’Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12 Girona). Es prega confirmació d’assistència a la roda de premsa a comunicaciomag@gencat.cat

*Inauguració, 25 de novembre a les 12 h al Saló del Tron, Museu d’Art de Girona (Pujada de la Catedral, 12 Girona)

Més info sobre Olga Sacharoff

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

País Valencià: L’exposició fotogràfica “Silenci” arriba a la Salzadella

 La Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la...

Madrid: LLIBRE Presentació de Las lesbianas (no) somos mujeres. En torno a Monique Wittig / La Independent / Notícies gènere

  Es presenta* a Madrid el llibre Las lesbianas (no) somos mujeres. En torno a Monique...

Mediterrània: Conclusions del V Fòrum Mediterrani de Dones empresàries / La Independent / Notícies gènere

“Fomentant el creixement empresarial de les dones” Més de 200 dones emprenedores i empresàries de...