Divendres 08 desembre 2023

Divendres 08 desembre 2023

Compartir

Mitjans feministes, una tendència europea

Hi ha una agència feminista de notícies nova a l’Estat espanyol, diaris feministes a França i a Suècia. Feministik perspektiv forma part d’una tendència europea enllaçada a una xarxa de periodistes que es va formar a Mèxic fa més de 20 anys.

La primera agència catalana de notícies amb perspectiva de gènere va realitzar el seu primer enviament l’11 de setembre d’enguany. La Independent, com Feministik perspektiv, significa una tendència en els mitjans de comunicació europeus. A l’agost, va ser llançada la revista francesa en línia Égalité  i el proper 18 de novembre s’inicia, al País Basc, la publicació de la revista digital Pikara magazine. A l’Estat espanyol, ja existia l’agència de notícies AMECO Press, fundada l’any 2007 per la Red Española de Mujeres en Medios y Comunicación (AMECO).

 

L’objectiu és contrarestar les representacions estereotipades i augmentar l’accés de dones als mitjans de comunicació, de conformitat amb la Plataforma de Beijing, que enguany compleix 15 anys. La majoria d’aquestes iniciatives estan vinculades a la Red Internacional de Periodistas con Visión de Género (RIPVG), que té la seva major implantació a Amèrica Llatina. La iniciativa de la RIPVG va ser impulsada per la Xarxa mexicana de periodistes que, des de fa més de 20 anys, manté l’Agència feminista de notícies CIMAC (Comunicación e Información de la Mujer). En aquesta regió mexicana també existeixen les agències de notícies SEMlac (Servicio Especial para la Mujer de América Latina y el Caribe) i Artemisa noticias (Argentina).

Quan es van assabentar de què naixeria Feministiskt perspektiv van enviar immediatament felicitacions i invitacions per interncanviar informació. Només un parell d’exemples:

“Quina bona notícia per a Suècia i per a totes les dones. Les nostres sinceres felicitacions en sonoritat”, de CIMAC (Mèxic). O ”Sens dubte, una revista feminista nova que impulsarà la nostra xarxa i les publicacions que ja estan en marxa. És necessari seguir sent forts i creant espais en la defensa dels drets de les dones”, d’Artemisa noticias d’Argentina.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Disset esclats

RESSENYA Per Carles Duarte i Montserrat, poeta i lingüista Una de les personalitats més polièdriques...

Madrid: Víctimes invisibles del SAP

Denúncia de noves sentències judicials que s’amparen en el *Síndrome d’Alienacio Parental. En aquest cas afecten a dues...

La salut de les persones i la cooperació internacional: el cas del VIH/SIDA

        Les persones se segueixen contagiant del VIH malgrat que la malaltia és una infecció...