Dimarts 27 febrer 2024

Dimarts 27 febrer 2024

Compartir

Mèxic: Dones i mainada prendran les armes si el govern no ofereix seguretat

Per Bernardo Torres Morales. SemMéxico 

Comunitats indígenes d’Ayahualtempa, Amatitlán, el Caracol i Los Pinos del Municipi de José Joaquín de Herrera van fer una marxa per emplaçar els Governs Estatal i Federal a oferir seguretat, en cas contrari es veuran obligats a prendre les armes, els homes, les dones i la mainada.

Al voltant de 500 adults i canalla van canviar ahir el matí el Dia de Reis per un dia de protesta, davant l’onada de violència que els manté segrestats des de fa més de dos anys per un grup criminal que opera a la zona.

Concentrats a l’esplanada de la Comissaria Municipal d’Ayahualtempa, gairebé les 11:00 del matí, van sortir en marxa cap al mòdul de la Policia Estatal i Municipal, a l’entrada de la comunitat.

Durant la mobilització, seguida pel grup de policies comunitaris, van denunciar la complicitat de la Policia Municipal de José Joaquín de Herrera amb la delinqüència organitzada i van exigir-ne la destitució.

Van demanar que la comunitat sigui protegida per elements de l’Exèrcit Mexicà o de la Guàrdia Nacional i estableixin campaments en els encreuaments de les comunitats de Tlalchimaltepec i Los Postes, que queden de camí a la capçalera municipal de Hueycantengo.

Van denunciar que els últims anys 10 persones d’aquesta localitat han estat assassinades en aquest trajecte carreter, i l’ 11 de desembre passat un jove fou segrestat i, de moment, es desconeix on para.

Exigeixen que la presidenta estatal, Evelyn Salgado Pineda, i el federal Andrés Manuel López Obrador, es prenguin seriosament el tema de la seguretat en aquesta zona, on els criminals operen amb total impunitat.

Les localitats pateixen, a causa de la violència, una severa crisi econòmica; no poden desenvolupar les seves activitats lliurement, no poden portar a vendre els seus productes, ni tampoc poden abastir el municipi.

Manquen d’un centre de salut per atendre els malalts, als quals traslladen amb molta dificultat, i les escoles fa mesos que estan tancades perquè els mestres tenen por d’anar-hi.

Al final de la marxa, van advertir que, si en un termini de vuit dies, no es veu una actuació contundent per part de les autoritats estatals i federals no tindran més opció que prendre les armes, tant homes com dones i canalla, per defensar-se.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Cubelles: III Trobada Aurora Garcia /La Independent / Notícies gènere

  Dissabte 28 de setembre tindrà lloc la III Trobada Aurora Garcia. Les seves companyes...

De la democràcia representativa a la participativa

  La promoció de la participació ciutadana és una aposta clara i un dels principals...

Edu Albets guanyador del primer premi del concurs de lemes a Twitter #diadones de l’CD

Concurs de lemes a través twitter   El lema “Per ser una dona d’actualitat, clica...