anabel Sem Breve

Compartir

Mèxic: Anabel Hernández guanya el Premio Nacional de Periodismo 2020 / La Independent / Notícies Gènere

La periodista i escriptora Anabel Hernández ha guanyat el Premio Nacional de Periodismo 2020. El premi va ser atorgat a la periodista per la publicació del seu llibre “El Traidor, el diario secreto del hijo de Mayo” el 2019, on desemmascara els fils de corrupció i poder que es van teixir al llarg de dècades a Mèxic, la qual cosa ha provocat que cadascun dels líders del narcotràfic vagin caient, a excepció de Mayo Zambada.

 

 

La periodista ja havia realitzat periodisme de recerca anteriorment, ja que el 2010 va publicar el seu llibre “Los Señores del Narco”, on per primera vegada es documenta el sospitós enriquiment de Genaro García Luna durant el sexenni de Calderón, així com el paper de l’ex secretari de seguretat pública en la construcció d’aquesta xarxa de corrupció, impunitat i narcotràfic que ha sumit a Mèxic en la violència durant les últims sexennis.

En el seu moment, Anabel Hernández va ser víctima d’amenaces en haver publicat aquesta recerca contra García Luna, per la qual cosa es va activar el mecanisme de protecció a periodistes per part de la Secretaria de Governació.

El 2016 va escriure el llibre “La Verdadera Noche de Iguala”, on descobreix com va ser que els tres ordres del govern tenien coneixement de la desaparició dels 43 estudiants normalistas de Ayotzinapa, no obstant això van decidir entorpir les recerques, en un intent desesperat d’amagar sota la catifa tota la brutícia acumulada per la xarxa de corrupció que involucra tant a l’Estat com al Crim Organitzat.

Per aquesta trajectòria de treball va ser que el Jurat Qualificador del XLIX Certamen Nacional e Internacional de Periodismo del Club de Periodistas de Mèxic va decidir atorgar-li a Anabel Hernández el Premio Nacional de Periodismo 2020, el qual serà lliurat a la periodista el dimarts 31 de març a la seu del Club de Periodistas.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amada Santos

Amada Santos

Fotoperiodista i Socióloga. Activista Feminista, Defensora DDHH i Cooperant. Presidenta de la XIDPIC.Cat. Co-coordinadora i Editora de La Independent. Coordinadora Internacional a la RIPVG

També et pot interessar