MeritxellSerret

Compartir

Meritxell Serret, fermesa rere un somriure sincer

Meritxell Serret (*)

SEMBLANÇA

“M’agrada viure al poble i em serveix per no oblidar per què estic al Govern i a què em dec”, explicava la Meritxell Serret en la primera entrevista que li van fer com a consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ara fa gairebé dos anys.

 

I ben segur que aquests dies Meritxell Serret troba molt a faltar el poble, la família i els amics des del seu exili a Brussel·les. Però, precisament, és allà perquè no oblida, no ha oblidat mai per què es va comprometre un bon dia amb aquest Govern i per a qui ho va fer.

I tot això intentant no perdre mai el somriure, un somriure franc i sincer, que és la carta de presentació d’aquesta dona ferma i valenta, que no es cansa mai de parlar, debatre i compartir opinions i punts de vista amb l’objectiu d’avançar, de fer possible que les coses siguin millors per a tothom, sempre buscant sumar, i fent-ho de forma serena però decidida.

Meritxell Serret ha estat la primera dona a ocupar la conselleria d’Agricultura, i ho va fer amb l’aval que dóna una trajectòria de gairebé 20 anys de treball en i per aquest sector tan masculinitzat; des d’un món rural on, no es cansa de repetir, el paper de la dona és fonamental, però sovint molt poc visible. “Sense dones no hi ha desenvolupament rural”, recorda sempre, i és per això que, com a consellera, ha animat les dones a ser presents en el àmbits de representació i a treballar per incorporar la seva veu allà on es prenen les decisions.

I això ho fa sempre al més pur estil Meritxell Serret, teixint xarxes, aliances i complicitats. Escoltant i fent-se escoltar. En els mercats i les fires, amb temps per parlar amb tothom que tingui alguna cosa a dir-li a les taules de negociació, per buscar i trobar sempre la manera que permeti anar endavant; i, sobretot, no perdent mai de vista que tot plegat “ho fem persones i per a les persones”. És la seva visió de la política.

Meritxell Serret va néixer l’any 1975 a Vallfogona de Balaguer, un municipi que no arriba als dos mil habitants, a la comarca de la Noguera. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració, va començar a treballar, amb poc més de vint anys, a la Unió de Pagesos com a dinamitzadora sindical i tècnica de la Unió de Joves Pagesos, “tota una escola”, reconeix, on va poder conèixer bé la realitat del país, poble a poble i carretera a carretera, amb reunions maratonianes. Després va venir la feina a Provedella i la Fundació del Món Rural, així com la implicació amb el Secretariat de l’ANC.

Un compromís sempre amb l’objectiu de contribuir a fer “un país més just i pròsper” on “tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida”. Són paraules de la consellera.

 

(*) Foto: Twitter @MeritxellSerret

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Drina Ergueta

Drina Ergueta

Periodista y antropóloga. Comunicación y feminismo son sus temas predilectos desde hace más de una década. Articulista en medios bolivianos y portales feministas de España/México.

També et pot interessar