Dilluns 04 març 2024

Dilluns 04 març 2024

Compartir

MARTÍ ANGLADA, GUANYADOR DEL “PREMI ERNEST UDINA A LA TRAJECTÒRIA EUROPEISTA”

             El periodista Martí Anglada (Girona, 1949) rebrà el dijous 9 de juny el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista, que concedeix en la seva sisena edició l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) amb el suport de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Lliurarà el guardó Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya (1980-2003).

Anglada, llicenciat en Dret i en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, s’ha dedicat durant gairebé 40 anys al periodisme en premsa, ràdio i televisió. La vocació d’Anglada pel periodisme internacional, començada als 15 anys com a comentarista a la revista Forja, es va poder materialitzar al diari La Vanguardia l’any 1976 quan va ser redactor de la secció d’Internacional treballant des de diverses ciutats europees com Roma o Londres. Anglada es va incorporar a TV3 el gener de 1984, com a delegat a Madrid.


 

Després d’un parèntesi com a cap de premsa del Partit Reformista en les eleccions legislatives de 1986, se’n va anar a Washington, on va obrir la delegació de TV3 als Estats Units d’Amèrica. Va ser-ne el corresponsal durant període 1987-90, coincidint amb les presidències de Ronald Reagan i de George Bush. En tornar a Barcelona, i després d’un altre interval com a director de Publicacions del diari Avui, va crear el programa “Parlament” a TV3, va ser el director d’Actualitats de la Coorporació catalana de Ràdio i Televisió i durant set anys va ser el cap d’Informació Internacional de TV3. Ha col·laborat en diverses publicacions i va publicar el llibre Afers (no tan) estrangers l’any 2008 al Grup62. Finalment, en el període des de 2009 fins al gener de 2011, va ser corresponsal de TV3 amb la base situada tant a Brussel·les com a Berlín.

 

El Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista és ja un referent que agrupa la professionalitat d’un/una periodista i el seu esperit europeista. L’APEC vol premiar Martí Anglada per la seva trajectòria professional relacionada amb els afers europeus com a corresponsal de premsa de La Vanguardia (1976-1983) a diverses ciutats europees explicant diversos fets rellevants; per la publicació del llibre Afers (no tan) estrangers, editorial Mina-Grup62, i pel seu treball com a corresponsal de TV3 a Bèlgica i a Alemanya on ha cobert les eleccions europees i legislatives de 2009, el vintè aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, la crisi del deute públic de la Zona Euro, les visites d’Obama a Dresden, Moscou i Praga, o la tragèdia aèria on va morir la cúpula de l’Estat polonès.

El lliurament del premi tindrà lloc a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona, a les 12.30 hores. El guardonat rebrà un dibuix de l’artista Aleix Saló i una escultura original de l’artista Enric Pladevall que porta pe títol “Natura Parsifal”. Pladevall comenta que “l’obra escultòrica estarà inspirada en el llac Como, la Toscana i l’obra wagneriana amb una combinació de materials com la fusta, el ferro i el bronze”.

L’acte es realitzarà gràcies a la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Les persones que vulguin felicitar en Martí Anglada ho poden fer a través del web de l’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC): http://www.apec.cat

 

Acte:   Lliurament del Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista, sisena edicióDia:     Dijous, 9 de juny de 2011Hora:  12.30 horesLloc:   Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona            Passeig de Gràcia, 90, 1r, Barcelona

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: Comité 1er de Desembre: Per una societat moVIHlitzada / La Independent /Notícies gènere

El poder de la incidència política des de la societat civil En el marc d’un...

Carme Torras – La científica Premi Nacional de Recerca 2021

El Govern de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca...

Barcelona: Xerrada: ‘Eradicació Violència de gènere.Visualització i Tractament des dels Mitjans/ Associació de Dones Pal·las Atena

Dimarts, 26 de novembre a les 19 hXerrada: ‘Eradicació Violència de gènere. Visualització i Tractament...