Dijous 25 abril 2024

Dijous 25 abril 2024

Carme Porta-1

Compartir

Luxuria

 OPINIÓ

Sochy és tristament famós, acull unes olimpiades d’hivern sota una discriminació històrica. En un àmbit com l’esportiu les persones LGTB tenen moltes dificultats per “sortir de l’armari” i Sotchy representa un retorn forçat i violent a l’armari.

A banda de declaracions estúpides i poc sensibles, cal tenir en compte el que allà passa. El món mira els esdeveniments esportius sense tenir en compte les agressions, els assassinats i la violència que pateixen les persones del col·lectiu LGTB. La resposta a l’amor és l’odi i la violència i el món observa la màxima fita esportiva, els valors olímpics que reclama, amb indiferència cap a aquesta violència, aquesta discriminació.

Darrerament esportistes com Tom Daley o Casey Stoney han mostrat publicament la seva homosexualitat. Casey va fer declaracions denunciant el que passava a Rússia “No aniré ni a Rússia ni a Qatar a veure els mundials perquè no seré benvinguda. Crec que és increïble que aquests països organitzin mundials i olimpíades quan no accepten a tothom. Hi haurà esportistes olímpics gais que competeixin a Rússia. No puc imaginar com estaran d’espantats”.

La LGTBfòbia potser una cosa que s’oviï? El dret internacional pot oblidar els drets de les persones? Rúsia impulsa lleis anti LGTB i permet la violència contra les persones per la seva orientació sexual. A Ucraïna la comunitat internacional tanca els ulls davant les propostes legislatives en aquest sentit i la vulneració dels drets LGTB. A Uganda, Gambia, s’impulsen lleis contra les persones LGTB i es permet la violència lgtbfoba. Qatar, Xina, Hondures… una llista enorme de països que vulneren els drets fonamentals mentre les Nacions Unides i la comunitat internacional miren cap a una altra banda.

Vladimir Luxuria és una activista trans que va donar la cara per totes i tots a Sochy i va ser detinguda i expulsada amb el beneplàcit del COI. Ha estat declarada persona non grata pel simple fet d’expresar les seves demandes, de reivindicar els drets de totes i tots. El dret al propi cos és un dret negat, un dret no reconegut i un dret infravalorat. Les dones som al punt de mira d’aquesta negació, d’aquesta vulneració del dret fonamental: el dret a ser i a existir en dignitat i llibertat, però el col·lectiu LGTB no resta al marge d’aquesta negació. La negació de la diversitat sexual és una negació d’un dret fonamental, però també d’una necessitat humana: el dret a estimar i ser estimada.

Mai cap prohibició, cap violència, cap llei ni expressió d’odi podrà acabar amb allò que volem i estimem, mai l’amor podrà ser eradicat de l’esser humà i aquest amor és el que ens farà lliures, malgrat les dificultats. Justin Fashanu, exjugador de fútbol, Thomas Hitzlsperger exjugador de l’Everton, Thomas Daley saltador de trampolí, Casey Stoney capitana de la selecció anglesa de fútbol, Bilie Jean Cking extenista i membre de la delegació olímpica d’EUA… han mostrat la seva homosexualitat. Luxuria l’ha reivindicat. Rúsia ha expulsat i castigat. La comunitat internacional ha obviat. Aquest és el món que volem?

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

L’espai digital: una oportunitat per abordar l’ESI d’Argentina

Com a conseqüència de l'exposició mediàtica de casos d'abusos i violències cap a nens, nenes...

Les blogueres: Marian Raméntol / La Independent / Notícies gènere

  Un bloc és un canal d’expressió, un diari personal on fer públiques les nostres...

BARCELONA: Construir Mirades en clau feminista en la formació dels més joves / La Independent / Notícies Gènere

  La cooperativa DRAC MÀGIC porta des de fa molts anys el projecte educatiu Construir...