Dissabte 02 març 2024

Dissabte 02 març 2024

Compartir

Lleida: Lliurament del X Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere / La Independent / Notícies gènere

La degana, Neus Bonet, i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, van assistir a l’entrega de guardons que van rebre Daniela Frechero, Emanuela Zuccalà -absent- i Elianne Ros.

 

 

 

Les guardonades amb les autoritats locals i els membres del jurat. Foto: Hermínia Sirvent

entrega-premi-mila-daniela-frechero

 

entrega-premi-mila-elianne-ros

Lliurament del Premi a Daniela Frechero

 

 

 

 

 

 

 

 

Lliurament del Premi a Elianne Ros

 

 

El lliurament el va presidir l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la tarda del 15 de març al Saló de Sessions de la Paeria.

Daniela Frechero ha guanyat el premi en la categoria de fotoperiodisme amb el reportatge “Slum Soccer: las chicas poderosas del fútbol indio”, publicat a El País Planeta Futuro el 15 de desembre de 2016. Elianne Ros ho ha fet en la categoria de premsa escrita, amb “Talons per conveni”, publicat a La Vanguardia, el 5 de juny de 2016. I Emanuela Zuccalà -que no va poder assistir a l’acte- s’ha emportat el guardó en la categoria de mitjans digitals per “UNCUT (sense talls) – La lucha de las mujeres contra las mutilaciones genitales femenines”, publicat al diari digital El País digital el 5 de febrer de 2016. El premi en la categoria audiovisual ha estat declarat desert.

En les intervencions de les guanyadores, Frechero ha comentat que el seu reportatge s’ha centrat en el futbol com a eina d’apoderament social. Elianne Ros ha focalitzat el tema en els gestos de rebel·lia i ha manifestat que “mentre hi hagi situacions de desigualtat, continuaran havent-hi “Miles”” referint-se al nom del guardó, en homenatge a la protagonista de la novel·la “Solitud”, l’obra més coneguda de Caterina Albert, que signava amb el pseudònim de Víctor Català. Zuccalà, que no ha pogut recollir en persona el premi, ha deixat escrites unes paraules en què ha denunciat les mutilacions genitals femenines que es continuen fent avui en dia.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per la regidora de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Lleida, com a presidenta; la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; la presidenta de Funde i consellera del Consell Municipal de les Dones, Laura Sánchez; el periodista lleidatà, Jesús Riverola; el periodista guardonat en la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida, Àlex Francès; i la tècnica de les Polítiques d’Igualtat de la Regidoria, Isabel Hornos.

El Premi està dotat amb 6.000 €, 1.500 per a cadascuna de les quatre categories. La Regidoria de les Polítiques per a la Igualtat de la Paeria i el Col·legi de Periodistes de Catalunya-Demarcació de Lleida convoquen el Mila de Periodisme que distingeix els treballs periodístics que vetllen per fomentar les polítiques de promoció de la dona en tots els àmbits i combatre les diferències i la discriminació que les dones encara puguin patir. També dóna suport al treball que es desenvolupa en l’àmbit de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes i, alhora, incentiva propostes d’actuació en favor de l’equitat de gènere.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.
Search

There is no Event

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Dones. Llibertat. Renda Bàsica

       Els darrers dies s’ha fet pública una enquesta sobre l’acceptació social de...

maribel

Feminisme islàmic o musulmanes feministes?

    OPINIÓ Algú es podria preguntar perquè hi ha tant interès en justificar un...

Sylvie Luzala denuncia que a la R. D. del Congo la majoria de mitjans no parlen de la dona

Tres detencions en els dos últims anys. Per la primera, demanar públicament la gratuïtat de...