Divendres 29 setembre 2023

Divendres 29 setembre 2023

Compartir

Les empresàries protagonitzen el tradicional toc de campana a la Borsa

L’acte simbòlic del tradicional toc de campana que per primera vegada un centenar de dones i conselleres de diferents empreses protagonitzo el passat 10 de febrer a Barcelona, va comptar amb la presència de la Presidenta de l’Institut Català de Dones Montse Gatell.


{youtube width=”202″ height=”162″}bfqK5m2Laj4{/youtube}

Gatell va explicar que: “Donem suport a l’acte perquè veiem a Barcelona en el mapa econòmic del món a través d’un acte de dones. És un acte simbòlic que ajuda a la visibilització, estem presents dona i economia, dona i empresa. Estàvem en un 1.7% de participació i ara hem arribat al 2/9, per tant podem mirar el món “

L’acte que va estar organitzat per La Corporate Women Directors International i l’European Management Develpment, ja ha tingut lloc en seus borsaris d’altres ciutats com Nova York, Madrid, Istanbul i de Canadà i Sud-àfrica. Té com a objectiu recordar el compromís sobre la igualtat i la integració de la dona a l’empresa, especialment en els càrrecs directius i consells d’administració.

 

Les encarregades de fer sonar la campana del parquet barceloní van ser Irene Natividad, presidenta de l’CWDI i Elizabeth Trallero, presidenta de EWMD.

Irene Natividad ressaltà durant l’acte l’escassa presència de dones en els consells d’administració i en els òrgans de govern de les empreses “hi ha una proporció altament millorable, en un entorn on ha d’augmentar l’impacte de les dones en l’economia del país a través de les diferents funcions com executives d’alta direcció, conselleres i empresàries”, afirmà.

Natividad també va comentar que l’acte es feia a la ciutat Comtal perquè és una zona de negocis on  hi ha molta energia entre les dones i per tant es veu reflectit en els càrrecs que ocupen dones de grans companyies.

A l’acte també hi van assistir Maite Fandos, la Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esport de l’Ajuntament de Barcelona i conselleres de companyies com Núria Basi, de la CEO i consellera del Grup Basi; Ana María Llopis, presidenta del Consell d’Administració de DIA ( Espanya) i directora del Comitè de Direcció de la Société Générale (França), Nuria Chinchilla directora de Family Office i presidenta del Comitè d’Igualtat a l’Empresa, Marta Coll, directora general de Media Planning Group i Adriana Casademont, presidenta de Casademont SA, entre altres .

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Internacional: Setmana Internacional d’Acció amb les Causes de la Pobresa / La Independent / Notícies Gènere

Tres milions de signatures han inaugurat la Setmana Internacional d’Acció amb les Causes de la...

Esther Vivas

Què és la sobirania alimentària?*

OPINIÓ Menjar: ingerir aliments sòlids o semisòlids, segons la definició del Diccionari de la Llengua...

La llibertat de premsa té gènere?

   Foto: Noor Jiménez Abraham  OPINIÓ Començaré amb què el fanatisme, del tipus que sigui, és...