Dilluns 27 maig 2024

Dilluns 27 maig 2024

II Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes

   

 

La segona edició del Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes organitzat per l’Institut Català de les Dones va tindre lloc de forma virtual els dies 26, 27 i 28 d’octubre de 2020.

 

Aquesta segona edició va compartir amb la primera l’objectiu general de reunir a les persones professionals dels circuits de violència masclista, al personal de les Administracions Públiques encarregades d’intervenir en el disseny i l’execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, a les entitats de dones del territori i al conjunt del moviment feminista català.

Igualment va ser una oportunitat d’interaccionar, tot i que virtualment, amb els espais d’activistes i investigadores en matèria de gènere i violències masclistes, amb la finalitat de generar la confluència d’una diversitat d’agents, en un espai que va afavorir la suma del coneixement sobre les diverses teories i praxis feministes per a l’erradicació de les violències masclistes, per tal de convertir el congrés en un escenari idoni per a la construcció d’aliances i el treball en xarxa.

En aquesta segona edició, el congrés va tenir l’objectiu específic de posar de manifest l’impacte de la pandèmia en les violències masclistes, així com quines han estat les estratègies, aliances i aprenentatges que s’han generat entre la diversitat d’agents socials encarregats de donar resposta a les situacions de violència masclista en temps de la Covid-19.

El II congrés va comptar amb convidades expertes i una programació dividida en tres grans blocs temàtics i diversos espais per construir el debat.

Les conferències marc foren a càrrec des d’Itàlia per part de la professora i escriptora Silvia Federici; des de l’Argentina, l’activista i antropòloga Rita Segato; i des del Perú, la sociòloga i activista Virginia Vargas.

Amb el Bloc I: la Covid-19 i la violència estructural, es va buscar oferir una visió macro de com la pandèmia global ha evidenciat l’estructuralitat de les desigualtats i les violències que patim les dones.

En el Bloc II: les violències masclistes durant la pandèmia, es va fer una radiografia de la situació de les violències masclistes des de l’impacte de la Covid-19.

Finalment en el Bloc III: els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19, es va evidenciar la feina de les institucions, de les organitzacions i del moviment feminista per a adaptar-se als moments d’incertesa i dubte que deixa la nova normalitat.

Podeu visionar els videos al web de l’ICD a II Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes 

 

I llegir les següents notes de premsa:

 La consellera Budó inaugura el II Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes

El II Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes posa de manifest que la pandèmia ha agreujat les desigualtats estructurals de gènere

 

L’antropòloga Rita Segato: “L’oportunitat ara és que la pandèmia faci visible la gestió de la vida”

 

Presidenta de l’ICD: “Només podem superar la pandèmia i qualsevol altra amenaça futura si invertim en la promoció dels drets humans, la igualtat de gènere i la sostenibilitat”

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Search

Butlletí de notícies

Subscriu-te al nostre butlletí setmanal amb les darreres notícies publicades.

També et pot interessar

Catalunya: reconeixement a la feina de Mònica Planas com a crítica de televisió / La Independent / Notícies gènere

L’Observatori expressa el seu reconeixement a la feina de Mònica Planas com a crítica de...

Mèxic: ÚLTIMA HORA: Dimiteix un cap de la CNDH denunciat per assetjament sexual i laboral

Notícia enviada a través de la Xarxa Internacional de Periodistes amb Visió de Génere (RIPVG...

La violència contra les dones a Grècia: Una arma en mans del poder?

Traducció del grec de Fatima Fafatale I bé, què diríeu si en la situació de...