Dimarts 21 març 2023

Dimarts 21 març 2023

Compartir

INTERNACIONAL: Deixa Bachelet direcció d’ONU Dones

Expresidenta de Xile buscaria nova candidatura

En clausurar els treballs del 57 període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW, per sigles en anglès), la directora d’ONU Dones, Michelle Bachelet, va anunciar la seva renúncia al capdavant d’aquest organisme internacional.

Amb la renúncia de Bachelet comença un nou cicle per a l’entitat de Nacions Unides encarregada de coordinar els treballs en matèria d’igualtat de gènere a nivell global. Encara fins ara no s’ha esmentat qui podria ser la seva successora.

“Aquest serà el meu últim període de sessions de la Comissió, per motius personals tornaré al meu país. Tinguin la certesa que continuaré treballant a favor de l’apoderament de les dones i la igualtat de gènere “, va dir Bachelet en anunciar la seva renúncia.

En el seu discurs final davant la CSW a la seu de l’ONU a Nova York, l’expresidenta de Xile va exhortar a les seves i als seus col·legues a seguir la ruta de treball: “A vostès els correspon el privilegi, però també la responsabilitat, d’unir els seus esforços perquè el món sigui un lloc millor on viure “.

“Els animo a no defallir mai en aquest propòsit. Milions i milions de dones i nenes han dipositat la seva esperança i confiança en vosaltres “, va afirmar.

Després de concloure amb la tasca que el setembre de 2010 li va encomanar el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, quan la va designar com a primera secretària i directora executiva del naixent organisme.

La premsa internacional ha destacat que Bachelet torna a Xile, país sud-americà que va governar del 2006 al 2010, per llançar la seva candidatura presidencial abanderada pel Partit Socialista. No obstant això és possible que no sigui fins a abril que ve quan formalitzi les seves aspiracions.

Entre les tasques que assumirà la nova directora de l’ONU Dones hi haurà examinar el progrés dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), i idear juntament amb altres agències de Nacions Unides noves mesures per promoure el desenvolupament després del 2015.

Així mateix queden pendents les trobades internacionals que organitzarà la Comissió Econòmica per a Amèrica Llatina i el Carib (CEPAL), per delinear els temes que s’abordaran com a part de la Conferència Regional sobre Població i Desenvolupament.

El 2014 també ONU Dones haurà de participar en l’avaluació, a 20 anys, de la Conferència Internacional sobre Població i Desenvolupament (CIPD), amb temes com reducció de la pobresa i les desigualtats de gènere, i promoció de la salut i els drets reproductius .

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Tona Gusi

Tona Gusi

Fundadora i Co-coordinadora de La Independent. També és psicòloga menció en Psicologia d'Intervenció Clínica i menció en Psicologia del Treball i les Organitzacions.

També et pot interessar